Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

maandag 21 februari 2022

NL Doet op vrijdag 11 maart: doe je mee?

Kom je 11 maart ook naar de NL Doet plantdag in Voedselbos Vlaardingen? 

Op vrijdag 11 maart organiseert Voedselbos Vlaardingen een NL Doet activiteit. We gaan de kruidlaag verder uitbreiden met vaste groenten: groenten die je niet elk jaar hoeft op te kweken, maar die voor vele jaren oogst opleveren. Bijvoorbeeld asperges, maar ook kardoen, rabarber, salomonszegel en struisvaren. Naast vaste groenten planten we ook lekkere aardbeien.  
 
Op deze plantdag maken we eerst kennis met elkaar. En daarna gaan we lekker aan het werk. Ieder in zijn eigen tempo. Werkzaamheden waaraan je kan denken, zijn: wieden, plantgaten maken, planten in de grond zetten, water uit de sloot halen om de planten te begieten. Maar ook takken verzamelen om randen te maken voor het nieuwe plantvak, en die randen maken. In het voedselbos is ook een buitenkeuken. Daar lunchen we gezellig met elkaar. 
 
Zin om mee te helpen? Meld je dan aan via NL Doet. Dit is de link naar onze activiteit.

Onze beheerder Jolien vertelt over het voedselbos

Bij de start van dit jaar kregen we zomaar opeens een donatie van Exclusiva en Stroomopwaarts. Daar schreven we toen dit berichtje over. Tijdens de feestelijke uitreiking van de cheque is er ook een interview opgenomen met Jolien, onze beheerder. Hieronder daarvan het resultaat.

En zoals je daar hoort: we zijn altijd op zoek naar leuke, handige of interessante samenwerkingen. Het doel is om de keten van bos tot bord te helpen opzetten. Dus ben of ken je iemand met een idee, laat het weten.

maandag 7 februari 2022

Rondleidingen weer van start

De eerste aanmeldingen zijn al weer binnen! We zijn blij met zoveel enthousiasme voor onze rondleidingen. Iedere laatste zondag van de maand van februari t/m november leiden onze vrijwilligers je graag rond in het voedselbos. Laten we hopen dat dit jaar alle rondleidingen kunnen doorgaan. De eerste rondleiding van dit jaar staat gepland op zondag 27 februari en zal om 15.00u starten. 
Tijdens de rondleiding vertellen we het verhaal van het tot stand komen van dit voedselbos. We vertellen hoe het ontworpen en ingericht is. En afhankelijk van het seizoen valt er hier en daar ook iets te proeven. Het voordeel van de rondleiding van februari is dat de structuur van het bos goed te zien is, omdat de takken vrijwel allemaal nog kaal zijn. Straks in het voorjaar kleurt het bos groen en zal er veel in bloei staan. Ook dat is natuurlijk een mooi gezicht.

Mocht je interesse hebben in een rondleiding, dan is vooraf aanmelden wel nodig. We werken met groepsgroottes van maximaal 12 personen per keer, en vol is vol. Je kunt je nu opgeven voor de rondleiding in februari, maar als je dat alvast wilt doen voor een latere rondleiding, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Je kunt je opgeven via info@voedselbosvlaardingen.nl. We horen graag voor hoeveel personen, en het liefst ook een telefoonnummer. Als er dan iets wijzigt door weersomstandigheden of andere redenen, kunnen we makkelijk contact opnemen.

Alle data vind je hier.