Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

zaterdag 29 februari 2020

Jaarrond voedselbos


26 januari 2018
16 februari 2018
25 maart 2018
22 april 2018
14 mei 2018
22 juni 2018
20 juli 2018
2 september 2018
16 oktober 2018
21 november 2018
17 januari 2019

Ongeveer iedere twee weken worden er van het voedselbos foto's gemaakt. Dat maakt ons in staat om series zoals bovenstaand samen te stellen. We hebben vaste punten waar sowieso foto's gemaakt worden. En daarnaast proberen we de ontwikkeling van het voedselbos in al zijn facetten vast te leggen op de gevoelige plaat. Dus als er een keuken gebouwd wordt, volgen we bijvoorbeeld het hele proces. Of als lieveheersbeestjes voor ons aan het werk gaan, ook. 
We hebben inmiddels een uitgebreide fotobibliotheek over de afgelopen vijf jaar van dit mooie stukje natuur.

Wil je het bos een keer met eigen ogen komen bekijken? Dat kan. We houden maandelijks een rondleiding. Meer informatie vind je hier. Je kunt ook een keer komen meewerken op een vrijwilligerswerkdag op vrijdag. We verwachten niet dat je meteen íedere vrijdag komt. Sporadische hulp is ook welkom.
En mocht je op vrijdagen en zondagen niet kunnen, weet dan dat je ook op afspraak kunt komen. In dat geval is het wel verstandig om een groepje collega's, vrienden of familie bij elkaar te verzamelen. Want we rekenen daar een vaste prijs voor. Als je daarover meer informatie wilt, dan kun je mailen naar info@voedselbosvlaardingen.nl


zondag 9 februari 2020

Rondleidingen starten weer - 23 februari de eerste

Ons voedselbos mag op veel belangstelling rekenen. We krijgen veel nieuwsgierige en leergierige mensen op bezoek. Sommigen worden vrijwilliger, anderen zijn bezig met eigen voedselbos-initiatieven. Ook dagjesmensen en belangstellende wandelaars uit de nabijgelegen wijk weten de weg te vinden. 
Wij vinden dat niet raar. Het voedselbos is een heel fijne plaats om te zijn. En er valt genoeg te zien, te ervaren en te leren.

Maandelijkse rondleidingen
Vanaf februari vangen de rondleidingen op de laatste zondag van de maand weer aan. Deze maandelijkse rondleidingen organiseren we voor alle belangstellenden die het verhaal achter het voedselbos willen horen. Drie vrijwilligers geven deze rondleidingen bij toerbeurt. Zij zijn vrijwel vanaf het begin betrokken bij het voedselbos en weten daar veel over te vertellen. 

Voor de rondleiding in februari is nog plaats. De aanmeldingen beginnen binnen te lopen, dus als je zeker wilt zijn van een plekje is het handig om dat op tijd aan te geven. Per rondleiding kunnen 12 personen meedoen. Wie het eerst komt, die het eerst maalt.
Deze rondleidingen zijn niet gratis. We werken met waardebepaling achteraf. Dat betekent dat je na de rondleiding het bedrag betaalt dat je het zelf waard vond. Aanmelden vooraf is verplicht via info@voedselbosvlaardingen.nl.

De planning voor komend seizoen staat bij ons op de website. Alleen in december en januari doen we geen reguliere rondleidingen. Het overzicht voor 2020 vind je hier.

Rondleiding op afspraak
Naast deze maandelijkse rondleidingen doen we sinds vorig jaar ook rondleidingen op afspraak. Als je zelf een groepje bij elkaar vindt met interesse om het voedselbos een keer te bezoeken, kun je zo'n rondleiding boeken. We rekenen dan een vaste prijs die het meest gunstig is bij een groepsgrootte van tussen de 12 en 16 personen. Het bijkomende voordeel is dat we in overleg de datum bepalen. Je zit dus niet vast aan een zondag. Daarbij moeten wij alleen even kijken of we een vrijwilliger beschikbaar hebben op de gewenste datum. Meestal komen we daar wel uit. 
Dus wil je met collega's, je klas, een vriendengroep of familie je eigen rondleiding, schroom dan niet om contact op te nemen via info@voedselbosvlaardingen.nl.

We hopen dit jaar ook weer veel belangstellenden te mogen ontvangen. 

Andere scholing
Ben je overigens op zoek naar scholing op het gebied van voedselbossen of agroforestry, dan zijn onze rondleidingen een mooi startpunt, maar kijk dan vooral ook eens bij het aanbod dat de Green Deal Voedselbossen verzameld heeft op hun website