Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

vrijdag 7 april 2017

Bloesem, bestuivers en berenklauw


Vanmorgen liepen we de gebruikelijke observatieronde met de vrijwilligers. Het is mooi nu, in het voedselbos. Veel bloemen, sommige zelfs al uitgebloeid. Genoeg vlinders en andere bestuivers. En zicht op groter wordende oogsten.
Een paar foto's ter illustratie. Maar je kunt beter een keer komen kijken. Zeker met dit weer.
Een dagpauwoog zit te snoepen

Pinksterbloem in de slootkant

Appelboompjes bijna in bloei

De daslook komt ook op.

Het enten van de meidoorns is goed gelukt. De foto is niet helemaal niet scherp, maar vrijwel alle nieuwe enten zijn aangeslagen.

Jostabes in bloei. Deze struik staat in de bosrand in het openbare deel.

De aalbessen beloven een mooie oogst. Zo rond de Middendelflanddag verwachten we deze bessen massaal te kunnen oogsten. Deze staan bij de ingang aan de Zuidbuurt.

De 'Franse-uiensoep-boom' doet het ook goed. Lager op de stam loopt hij ook uit. Ook bekend als de Toona Sinensis of Chinese Mahonieboom.
We hebben een nieuwe loopplank. Deze kun je gebruiken als op vrijdag het semi-openbare deel open is. De rest van de week bergen we hem op. Het is belangrijk dat dit deel van het bos dan rust krijgt.

In de kas wordt hard gewerkt. Door de vijgenboom.
Dit jaar schijnt het jaar van het kleefkruid te zijn. Dat oppert Frank Anrijs. Wij geven hem gelijk. Er staat veel meer kleefkruid in het voedselbos dan vorig jaar.
En helaas is deze ook nog talrijk. De berenklauw. Dat was dan ook het vrijwilligersklusje van vandaag. Berenklauw steken.