Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

zondag 17 april 2022

Ga mee met de rondleiding van 24 april

In de lente staat het voedselbos er prachtig bij. Misschien is dit wel het meest favoriete jaargetijde om het voedselbos te bezoeken. Alles wordt in een enorm tempo groen en gekleurd. De fruitbomen staan in bloei en door de aanwezige dieren in het ecosysteem gonst, zoemt en zingt het bos als het ware.

Het mooie is dat je het zelf kunt meemaken. Want op zondag 24 april is het al weer zo ver. De volgende rondleiding staat op het programma. En er is nog plek. Geef je snel op.

Tijdens de rondleidingen vertellen we meer over het ontwerp, de aanleg en de vele verschillende eetbare soorten. En daar zitten ook tuin- en plantsoenplanten tussen die eetbare delen hebben.

Meer informatie over de rondleidingen vind je hier

Tijd voor wat foto's.

Wildplukwandeling & Vegan wildplukburgers van het Dwaalspoor

Op zondag 1 mei bestaat Het Dwaalspoor drie jaar. Ter gelegenheid van deze verjaardag organiseren zij een wildplukwandeling. Zie de flyer hieronder voor meer informatie. Of kijk voor de winactie op de facebookpagina van Het Dwaalspoor