Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

maandag 24 januari 2022

Het jaar is goed begonnen

Afgelopen vrijdag kregen we bezoek van mensen van Stroomopwaarts en Exclusiva. Zij brachten mooi nieuws mee, want ze wilden ons een donatie doen. En daarom hadden we afgesproken in ons eigen voedselbos. Zodoende konden we gelijk een rondleiding geven en iets meer vertellen over wat we willen bereiken met ons voedselbos.

Als je in onze omgeving woont of werkt, dan ken je Stroomopwaarts waarschijnlijk wel. Zij doen goed werk voor mensen die het op de arbeidsmarkt niet (zelfstandig) redden. Ze gaan op zoek naar de eigen kracht van mensen en bieden begeleiding, training, opleiding en als dat nodig is een tijdelijk inkomen. Daardoor kunnen zoveel mogelijk mensen alsnog meedoen in de maatschappij. Zulke doelen ondersteunen we vanuit Voedselbos Vlaardingen ook van harte. Bij ons draait het ook om mensen laten meedoen. Het hoofdkantoor van Stroomopwaarts staat op een steenworp afstand van Voedselbos Vlaardingen, op het bedrijventerrein aan de andere kant van het spoor.

Exclusiva is het bedrijf dat schoonmaakproducten levert aan de organisatie van Stroomopwaarts. Vanuit deze samenwerking sponsort Exclusiva jaarlijks duurzaamheid in de omgeving van Stroomopwaarts. Via een donatie aan Voedselbos Vlaardingen wordt uitvoering gegeven aan deze sponsoring.

Vanuit Voedselbos Vlaardingen zijn wij natuurlijk zeer verheugd dat we zo'n mooi bedrag mogen ontvangen. Zeker omdat het voor ons als een complete verrassing kwam. Binnenkort gaan we beslissen waar we dit bedrag duurzaam aan kunnen besteden. De ideeën beginnen al te borrelen. 

Het jaar is in ieder geval goed begonnen!