Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

donderdag 19 november 2015

Planten, planten, planten. Kom je aanstaande zaterdag ook?

Er is afgelopen week al ontzettend veel werk verzet. Op zaterdag 14 november hebben ruim 15 vrijwilligers meegeholpen en gedurende deze week is een aantal basisschoolgroepen een helpende hand komen bieden. Erg bedankt daarvoor allemaal!
We zijn nu al zeer tevreden met het resultaat. Er zijn veel fruitbomen en - struiken geplant. Appels, peren, frambozen en verschillende bessensoorten. Maar dat is lang niet alles. Wat dacht je van de peperboom of de uienboom? Kom maar een keer proeven.

En we zijn nog niet helemaal klaar met planten. Aanstaande zaterdag kan er nog genoeg gedaan worden. Als je zin hebt om te komen helpen, ben je van harte welkom. 's Middags is er ook nog een gezellige verrassing voor iedereen die aanwezig is. We verklappen nog niet wat het is, maar een klein feestje zal het wel worden. :-)

Hieronder alvast een selectie uit de foto's van afgelopen week.


maandag 9 november 2015

Voedselbos Vlaardingen zoekt bomen- en struiken planters

[Persbericht]

Begin dit jaar is er een uniek project gestart aan de rand van Vlaardingen naast de Westwijk: de aanleg van een Voedselbos.
In zo'n bos wordt gewerkt met verschillende lagen eetbare beplanting: kruiden, struiken en bomen. Van struiken en bomen kun je fruit en noten oogsten als eetbare onderdelen, maar er zijn ook bomen waarvan het blad eetbaar is.

Zaterdag 21 november kan iedereen komen helpen met het aanplanten van nieuwe struiken en bomen in het voedselbos. Er gaan wel 600 stuks de grond in! Mensen die het leuk vinden om buiten de handen uit de mouwen te steken zijn van harte welkom. Ook kinderen kunnen meedoen, wel onder begeleiding van een volwassene. Natuurlijk kun je die dag ook meer te horen krijgen over het hoe en waarom van het voedselbos. Tussen 10.00 en 16.00u zijn alle planters welkom. De ingang van het Voedselbos is aan de Van Boendaleweg 1 (de weg evenwijdig aan het spoor, richting station Vlaardingen West), bij het bord Forest Garden. Parkeren is beperkt mogelijk dus kom met fiets of OV. Voor mensen die de hele dag komen helpen is er lunch en ook koffie en thee zijn aanwezig.

Schoolkinderen hielpen eerder dit jaar al met het planten van bomen en struiken in het voedselbos en op 16, 17 en 18 november komen er weer groepen helpen van scholen uit de buurt. Ook is een groepje vrijwilligers wekelijks bezig met het onderhoud van het bos. Iedere vrijdag wordt er gewerkt. Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom. Kijk voor meer informatie op www.voedselbosvlaardingen.nl

_____________________________________

Overigens wordt er op 14 november ook al een plantdag gehouden. Wie niet op 21 november kan, maar wel op 14 november is van harte welkom om op die dag een handje te komen helpen. Ook dan zijn we tussen 10.00 uur en 16.00 uur aan de slag.

zondag 1 november 2015

Vrijwilligerswerkdag weer naar vrijdag

Een tijdje geleden besloten we om de vrijwilligerswerkdag te verplaatsen naar de zaterdag. Maar sinds afgelopen week is de vast werkdag weer teruggezet naar vrijdag. Mocht je interesse hebben om te komen helpen, dan ben je welkom op vrijdag tussen 9.00 uur en 16.00 uur. Meer informatie vind je hier.

Maar... op een aantal zaterdagen in de komende tijd wordt er toch ook gewerkt in het voedselbos. Op 14 en 21 november zijn bijvoorbeeld de plantdagen voor de tweede aanplant van het voedselbos. Mocht je daarbij willen helpen (alle hulp is welkom), dan ben je van harte uitgenodigd. Neem dan even contact op met Jeroen Hooijmeijer.