Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

vrijdag 25 maart 2016

Natuur in de startblokken

Ruim een jaar geleden maakte ik deze foto. Dat was in januari 2015. We waren net begonnen met het aanleggen. Leuk om terug te lezen en terug te kijken.

Vanmiddag deed ik even een rondje door het bos. Inmiddels staat zo'n beetje alle aanplant in de startblokken voor dit seizoen. Notenbomen, fruitbomen en -struiken. Je ziet aan alles dat de lente bezig is. Verschillende planten bloeien al of beginnen langzaam groen te worden.

Er is het afgelopen jaar heel hard gewerkt (iedere week, meestal op vrijdag). Het resultaat is een prachtig stuk bos dat nu de kans krijgt om zich verder te gaan ontwikkelen. Behalve de beplanting staat er nu ook een kas, een speciaal voor het voedselbos gemaakte toegangspoort en een steiger waardoor de kinderen tijdens educatieve activiteiten makkelijk bij de sloot kunnen komen.

Een selectie van de foto's van vanmiddag:

 Zie hier de natuur in de startblokken staan. Sommige struiken bloeien al met kleine bloemetjes. Op de achtergrond de kas die geplaatst is.

 En ook deze boom heeft van alles in de knop zitten.

Langs de waterkant komen op verschillende plekken mooie gele bloemetjes op. 


Mooi beeld van de geplaatste kas en de steiger die er achter ligt. Deze steiger is bedoeld om het voor kinderen tijdens educatieve activiteiten makkelijker te maken om bij het water te komen. De oevers van de sloot zijn vrij glibberig en die zouden anders helemaal stuk gelopen worden.

En natuurlijk de toegangspoort aan de spoorzijde. De meeste dagen is hij dicht, omdat we dit deel van het voedselbos met rust willen kunnen laten zodat het zich optimaal kan ontwikkelen. 

Op de (meeste) vrijdagen ziet het er zo uit:

Kom je ook een keer kijken?