Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

maandag 25 januari 2016

Toegangspoort aan spoorzijde is geplaatst

In november zag de toegang aan de spoorzijde van het voedselbos er nog zo uit:


En als we er even niet waren, dan stond er een tijdelijk hek in om het semi-openbare deel van het bos af te sluiten. We hebben half november namelijk ontzettend veel aanplant neergezet en daar zijn we zuinig op.


In december heeft er tijdelijk een geul gelegen. Niet echt handig, dat geven we toe.


Het was ook eigenlijk de bedoeling dat er toen al een mooie toegangspoort was neergezet. Door omstandigheden lukte dat toen niet. Maar afgelopen vrijdag werd hij dan toch neergezet. Het is nog niet helemaal af. Want het hek moet nog afgesteld worden. En het pad moet weer worden 'gerepareerd'. Maar een glimp van het resultaat zie je hieronder:


De onderkant moet dus nog worden ingegraven. En het gevlochten hekwerk van wilgentenen moet op de één of andere manier nog worden aangesloten. Maar het resultaat mag er nu al wezen. Mooi (hek)werk, toch?

Iedere vrijdag staat het hek overigens open. Wees welkom!