Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos van Nederland. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

Activiteiten


Educatie en recreatie zijn belangrijke doelen van Voedselbos Vlaardingen. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd zodat iedereen kennis kan maken met het gedachtegoed van voedselbossen.


Rondleidingen
Wil je meer weten over het hoe en waarom van voedselbossen en over Voedselbos Vlaardingen? Ga dan een keer mee met een rondleiding.
In 2018 organiseren we vanaf maart op de laatste zondag van de maand (m.u.v. juni, juli en december) een rondleiding op basis van waardebepaling achteraf. Je bepaalt na afloop wat je het waard vond en doneert dit bedrag aan de persoon die de rondleiding verzorgt. De opbrengst komt uiteraard ten goede aan de stichting Voedselbos Vlaardingen.
Meld je wel van te voren aan. Dat kan tot en met de zaterdag voor de excursie via: info@voedselbosvlaardingen.nl. Vermeld bij je aanmelding ook je telefoonnummer.

Alle rondleidingen van 2018 zijn geweest. Binnenkort publiceren we hier de data voor 2019. Waarschijnlijk gaan de rondleidingen weer starten in maart.

Natuuractiviteit voor kinderen tijdens de rondleiding
Heeft u kinderen neem ze dan mee! Want tijdens de rondleidingen worden er natuuractiviteiten georganiseerd met natuurjuf Mirjam. Een greep uit de mogelijkheden: hutten bouwen, vuurtje maken, kleine beestjes zoeken, smaken en proeven, kruidenboter maken, stil zijn, zoeken en speuren naar sporen, pijl en boog schieten, natuurkunst maken, etc....
Graag van te voren opgeven hoeveel kinderen er mee komen en de leeftijd doorgeven.

Bezoek op afspraak
Ook is het mogelijk om met een groep op afspraak het Voedselbos Vlaardingen te bezoeken. Bezoek met een groep kan vanaf minimaal 8 personen en is inclusief koffie/thee. Prijs op aanvraag. Een afspraak dient wel ruim van te voren gemaakt te worden. Voor informatie: info@voedselbosvlaardingen.nl of bel met beheerder Jeroen Hooijmeijer: 06-24573422.

--

Vrijwilligerswerkdagen
Iedere week zijn er 'gewone' dagen waarop vrijwilligers aan  het werk zijn. In principe is de vaste
vrijwilligerswerkdag op vrijdag tussen 9.30 en 16.00 uur.
Als je op die dagen zin hebt om te komen helpen, dan ben je van harte welkom. Als je van te voren zeker wilt weten of er iemand aanwezig is, neem dan even contact op met de beheerder Jeroen.

--

Wildpluk kookworkshops
Gedurende het tuinseizoen zullen er wildpluk kookworkshops georganiseerd worden. Zelfwerkzaamheid is het toverwoord tijdens deze activiteit. Eerder hebben we dat steeds met een beperkte groep gedaan. Dat was erg gezellig en zeker voor herhaling vatbaar. In de toekomst hopen we het iets minder adhoc te organiseren. Mocht je interesse hebben, hou dan de site in de gaten.

--

Midden-Delflanddagen
Op 16 en 17 juni 2018 waren de Midden-Delflanddagen. Voedselbos Vlaardingen was open op zondag 17 juni tussen 11.00 en 17.00 uur.


--


Workshop: Ontdek de verborgen kracht van bomen
In de workshop gaan we met Barry Voeten van Voelgeluid.nl op zoek naar de verborgen kracht. Deze is natuurlijk de oer-vitaliteit die deel is van elk levend organisme.  In de workshop leer je deze energie waarnemen, zowel met hulpmiddelen als met je lijf als enig instrument. Dit is een manier voor jou om toegang te krijgen tot die energie-wereld, die misschien nog wel een beetje ontoegankelijk lijkt. Wij bieden voor deze kennismaking een veilige plek met de mooie helende boom-energie.

Eerste zondag van mei en september. Aanmelding en informatie via voelgeluid.nl

--

Hieronder een klein overzichtje met een selectie van de activiteiten die we georganiseerd hebben.