Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos van Nederland. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf. Dat kan bijvoorbeeld op de vrijwilligerswerkdagen op vrijdag tussen 9.30 uur en 16.00 uur. Of meld je aan voor een rondleiding.

Activiteiten


Educatie en recreatie zijn belangrijke doelen van Voedselbos Vlaardingen. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd zodat iedereen kennis kan maken met het gedachtegoed van voedselbossen.


Rondleidingen
Wil je meer weten over het hoe en waarom van voedselbossen en over Voedselbos Vlaardingen? Ga dan een keer mee met een rondleiding.
In 2019 organiseren we vanaf februari t/m november op de laatste zondag van de maand een rondleiding op basis van waardebepaling achteraf. Je bepaalt na afloop wat je het waard vond en doneert dit bedrag aan de persoon die de rondleiding verzorgt. De opbrengst komt uiteraard ten goede aan de stichting Voedselbos Vlaardingen. Als richtbedrag kun je denken aan 5 euro per persoon.
Meld je wel van te voren aan. Omdat de belangstelling voor deze rondleidingen groot is, en steeds toeneemt, is het verstandig om je op tijd aan te melden. Dat kan tot en met de zaterdag voor de excursie via: info@voedselbosvlaardingen.nl. Maar eerder is beter. Vermeld bij je aanmelding ook je telefoonnummer.

Op de volgende data voor 2019 vinden de rondleidingen plaats. Deze beginnen alle om 15.00 uur met een duur van een uur tot anderhalf uur.

  • 24 februari 2019
  • 31 maart 2019
  • 28 april 2019
  • 26 mei 2019
  • 30 juni 2019 (let op: start om 16.00 uur i.p.v. 15.00 uur)
  • 28 juli 2019
  • 25 augustus 2019
  • 29 september 2019
  • 27 oktober 2019
  • 24 november 2019

Bezoek op afspraak
Ook is het mogelijk om met een groep op afspraak het Voedselbos Vlaardingen te bezoeken. Bezoek met een groep kan vanaf minimaal 12 personen. Prijs op aanvraag. Een afspraak dient wel ruim van te voren gemaakt te worden. Voor informatie: info@voedselbosvlaardingen.nl.

--

Vrijwilligerswerkdagen
Iedere week zijn er 'gewone' dagen waarop vrijwilligers aan  het werk zijn. In principe is de vaste
vrijwilligerswerkdag op vrijdag tussen 9.30 en 16.00 uur.
Als je op die dagen zin hebt om te komen helpen, dan ben je van harte welkom. Als je van te voren zeker wilt weten of er iemand aanwezig is, neem dan even contact op met de beheerder Jeroen.

--

Wildpluk kookworkshops
Gedurende het tuinseizoen zullen er wildpluk kookworkshops georganiseerd worden. Zelfwerkzaamheid is het toverwoord tijdens deze activiteit. Eerder hebben we dat steeds met een beperkte groep gedaan. Dat was erg gezellig en zeker voor herhaling vatbaar. In de toekomst hopen we het iets minder adhoc te organiseren. Mocht je interesse hebben, hou dan de site in de gaten.

--

Midden-Delflanddag
Op zaterdag 15 juni 2019 vindt de volgende Midden-Delflanddag plaats. Voedselbos Vlaardingen zal dan open zijn tussen 11.00 en 16.30 uur. Meer informatie vind je hier op deze website.


--


Activiteiten van derden
We stellen de locatie soms ook beschikbaar aan derden. Een voorbeeld daarvan is de workshop hieronder. Mocht je ook interesse hebben in het gebruik van de locatie voor eigen activiteiten, neem dan contact op via info@voedselbosvlaardingen.nl.

Workshop: Ontdek de verborgen kracht van bomen
In de workshop gaan de deelnemers met Barry Voeten van Voelgeluid.nl op zoek naar de verborgen kracht. Deze is natuurlijk de oer-vitaliteit die deel is van elk levend organisme.  In de workshop leer je deze energie waarnemen, zowel met hulpmiddelen als met je lijf als enig instrument. Dit is een manier voor jou om toegang te krijgen tot die energie-wereld, die misschien nog wel een beetje ontoegankelijk lijkt. Wij bieden voor deze kennismaking een veilige plek met de mooie helende boom-energie.

Eerste zondag van mei. Aanmelding en informatie via voelgeluid.nl

--

Hieronder een klein overzichtje met een selectie van de activiteiten die we in het verleden georganiseerd hebben.