Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf. Dat laatste kan momenteel alleen op afspraak en de mogelijkheden zijn beperkt. Mail ons daarvoor.

Activiteiten


Educatie en recreatie zijn belangrijke doelen van Voedselbos Vlaardingen. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd zodat iedereen kennis kan maken met het gedachtegoed van voedselbossen.


Rondleidingen
De rondleidingen gaan helaas nog niet door. Zodra het weer kan, gaan we ze uiteraard weer organiseren.

Wil je meer weten over het hoe en waarom van voedselbossen en over Voedselbos Vlaardingen? Ga dan een keer mee met een rondleiding.
In 2021 organiseren zodra het kan op de laatste zondag van de maand een rondleiding op basis van waardebepaling achteraf. Je bepaalt na afloop wat je het waard vond en doneert dit bedrag aan de persoon die de rondleiding verzorgt. De opbrengst komt uiteraard ten goede aan de stichting Voedselbos Vlaardingen.
Meld je wel van te voren aan. Omdat de belangstelling voor deze rondleidingen groot is, en steeds toeneemt, is het verstandig om je op tijd aan te melden. Dat kan tot en met de zaterdag voor de excursie via: info@voedselbosvlaardingen.nl. Maar eerder is beter. Vermeld bij je aanmelding ook je telefoonnummer.

Op de volgende data voor 2021 vinden de rondleidingen plaats, als dat mogelijk is. Deze beginnen alle om 15.00 uur met een duur van een uur tot anderhalf uur.
  • 25 april 2021 (Geannuleerd. Nieuwe datum: 29 mei 2021)
  • 30 mei 2021
  • 27 juni 2021
  • 25 juli 2021
  • 29 augustus 2021
  • 26 september 2021
  • 31 oktober 2021
  • 28 november 2021
In verband met de Corona-maatregelen is de planning onder voorbehoud. Helaas is het de komende tijd nog niet mogelijk om het voedselbos te bezoeken. Zodra dat weer wel kan, melden we het hier op de website.

Bezoek op afspraak
Ook is het mogelijk om met een groep op afspraak het Voedselbos Vlaardingen te bezoeken. Bezoek met een groep kan vanaf minimaal 12 personen. Prijs op aanvraag. Een afspraak dient wel ruim van te voren gemaakt te worden. Voor informatie: info@voedselbosvlaardingen.nl.

In principe stoppen ook deze rondleidingen voorlopig. Als je interesse hebt in een toekomstig moment voor een rondleiding op afspraak, kun je natuurlijk gewoon contact opnemen. We maken dan afspraken volgens de dan geldende richtlijnen.

--

Vrijwilligerswerkdagen
Iedere week zijn er 'gewone' dagen waarop vrijwilligers aan  het werk zijn. In principe is de vaste
vrijwilligerswerkdag op vrijdag tussen 9.30 en 16.00 uur.
Als je op die dagen zin hebt om te komen helpen, dan ben je van harte welkom. Als je van te voren zeker wilt weten of er iemand aanwezig is, neem dan even contact op met de beheerder Jeroen.

We houden ons op de vrijwilligerswerkdagen aan de coronamaatregelen. Dat betekent onder andere dat we werken op anderhalve meter afstand en afspraken maken over aanwezigheid zodat we drukte zoveel mogelijk vermijden. In verband met de grootte van de vrijwilligersgroep vragen we om niet op de bonnefooi langs te komen. Maak in alle gevallen een afspraak als je op vrijdag langs wil komen.


--

Wildpluk kookworkshops
Gedurende het tuinseizoen zullen er wildpluk kookworkshops georganiseerd worden. Zelfwerkzaamheid is het toverwoord tijdens deze activiteit. Eerder hebben we dat steeds met een beperkte groep gedaan. Dat was erg gezellig en zeker voor herhaling vatbaar. In de toekomst hopen we het iets minder adhoc te organiseren. Mocht je interesse hebben, hou dan de site in de gaten.


--

Oogstfeest
In 2020 hebben we voor het eerst een oogstfeest georganiseerd. Dit oogstfeest heeft plaatsgevonden op 20 september 2020. Dat was een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar.


--

Activiteiten van derden
We stellen de locatie soms ook beschikbaar aan derden. We vinden het daarbij wel belangrijk dat de activiteit past bij onze doelstellingen. Mocht je ook interesse hebben in het gebruik van de locatie voor eigen activiteiten, neem dan contact op via info@voedselbosvlaardingen.nl.


--

Hieronder een klein overzichtje met een selectie van de activiteiten die we in het verleden georganiseerd hebben.