Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf. Dat kan bijvoorbeeld op de vrijwilligerswerkdagen op vrijdag tussen 9.30 uur en 16.00 uur. Of meld je aan voor een rondleiding.

Activiteiten


Educatie en recreatie zijn belangrijke doelen van Voedselbos Vlaardingen. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd zodat iedereen kennis kan maken met het gedachtegoed van voedselbossen.


Rondleidingen
Wil je meer weten over het hoe en waarom van voedselbossen en over Voedselbos Vlaardingen? Ga dan een keer mee met een rondleiding.
In 2020 organiseren we net als het jaar ervoor vanaf februari t/m november op de laatste zondag van de maand een rondleiding op basis van waardebepaling achteraf. Je bepaalt na afloop wat je het waard vond en doneert dit bedrag aan de persoon die de rondleiding verzorgt. De opbrengst komt uiteraard ten goede aan de stichting Voedselbos Vlaardingen.
Meld je wel van te voren aan. Omdat de belangstelling voor deze rondleidingen groot is, en steeds toeneemt, is het verstandig om je op tijd aan te melden. Dat kan tot en met de zaterdag voor de excursie via: info@voedselbosvlaardingen.nl. Maar eerder is beter. Vermeld bij je aanmelding ook je telefoonnummer.

Op de volgende data voor 2020 vinden de rondleidingen plaats. Deze beginnen alle om 15.00 uur met een duur van een uur tot anderhalf uur.
  • 23 februari 2020
  • 29 maart 2020 - gecanceld
  • 26 april 2020 - gecanceld
  • 31 mei 2020 - gecanceld
  • 28 juni 2020
  • 26 juli 2020
  • 30 augustus 2020
  • 27 september 2020
  • 25 oktober 2020
  • 29 november 2020
In verband met de Corona-maatregelen worden de rondleidingen gegeven in groepen van 6 personen. Dat betekent dat er per rondleiding voorlopig twee rondleiders aanwezig zijn. Op deze manier kunnen we de anderhalvemeter-maatregel uitvoeren. Aanmelden vooraf was al verplicht, en is dat nu nog steeds.

Bezoek op afspraak
Ook is het mogelijk om met een groep op afspraak het Voedselbos Vlaardingen te bezoeken. Bezoek met een groep kan vanaf minimaal 12 personen. Prijs op aanvraag. Een afspraak dient wel ruim van te voren gemaakt te worden. Voor informatie: info@voedselbosvlaardingen.nl.

--

Vrijwilligerswerkdagen
Iedere week zijn er 'gewone' dagen waarop vrijwilligers aan  het werk zijn. In principe is de vaste
vrijwilligerswerkdag op vrijdag tussen 9.30 en 16.00 uur.
Als je op die dagen zin hebt om te komen helpen, dan ben je van harte welkom. Als je van te voren zeker wilt weten of er iemand aanwezig is, neem dan even contact op met de beheerder Jeroen.

We houden ons op de vrijwilligerswerkdagen aan de coronamaatregelen. Dat betekent onder andere dat we werken op anderhalve meter afstand en afspraken maken over aanwezigheid zodat we drukte zoveel mogelijk vermijden. 


--

Wildpluk kookworkshops
Gedurende het tuinseizoen zullen er wildpluk kookworkshops georganiseerd worden. Zelfwerkzaamheid is het toverwoord tijdens deze activiteit. Eerder hebben we dat steeds met een beperkte groep gedaan. Dat was erg gezellig en zeker voor herhaling vatbaar. In de toekomst hopen we het iets minder adhoc te organiseren. Mocht je interesse hebben, hou dan de site in de gaten.


--

Oogstfeest
In 2020 willen we voor het eerst een oogstfeest organiseren. Dit oogstfeest vindt plaats op 20 september 2020. Meer informatie vind je t.z.t. elders op deze website.


--

Activiteiten van derden
We stellen de locatie soms ook beschikbaar aan derden. We vinden het daarbij wel belangrijk dat de activiteit past bij onze doelstellingen. Mocht je ook interesse hebben in het gebruik van de locatie voor eigen activiteiten, neem dan contact op via info@voedselbosvlaardingen.nl.


--

Hieronder een klein overzichtje met een selectie van de activiteiten die we in het verleden georganiseerd hebben.