Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

Activiteiten


Educatie en recreatie zijn belangrijke doelen van Voedselbos Vlaardingen. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd zodat iedereen kennis kan maken met het gedachtegoed van voedselbossen.


Rondleidingen
Wil je meer weten over het hoe en waarom van voedselbossen en over Voedselbos Vlaardingen? Ga dan een keer mee met een rondleiding.
In 2022 organiseren zodra het kan op de laatste zondag van de maand een rondleiding op basis van waardebepaling achteraf. Je bepaalt na afloop wat je het waard vond en doneert dit bedrag aan de persoon die de rondleiding verzorgt. De opbrengst komt uiteraard ten goede aan de stichting Voedselbos Vlaardingen.
Meld je wel van te voren aan. Omdat de belangstelling voor deze rondleidingen groot is, is het verstandig om je op tijd aan te melden. Dat kan tot en met de zaterdag voor de excursie via: info@voedselbosvlaardingen.nl. Maar eerder is beter. Vermeld bij je aanmelding ook je telefoonnummer.

Op de volgende data voor 2022 vinden de rondleidingen plaats. Deze beginnen alle om 15.00 uur met een duur van een uur tot anderhalf uur.
  • 27 februari 2022
  • 27 maart 2022
  • 24 april 2022
  • 29 mei 2022
  • 26 juni 2022
  • 31 juli 2022
  • 28 augustus 2022
  • 25 september 2022
  • 30 oktober 2022
  • 27 november 2022
Bezoek op afspraak
Ook is het mogelijk om met een groep op afspraak het Voedselbos Vlaardingen te bezoeken. Bezoek met een groep kan vanaf minimaal 6 personen. Prijs op aanvraag. Een afspraak dient wel ruim van te voren gemaakt te worden. Voor informatie: info@voedselbosvlaardingen.nl.

--

Vrijwilligerswerkdagen
Iedere week zijn er 'gewone' dagen waarop vrijwilligers aan  het werk zijn. In principe is de vaste
vrijwilligerswerkdag op vrijdag tussen 9.30 en 16.00 uur.
Als je op die dagen zin hebt om te komen helpen, dan ben je van harte welkom. Als je van te voren zeker wilt weten of er iemand aanwezig is, neem dan even contact op met de beheerder Jolien.

--

Oogstfeest
In 2020  en 2021 hebben we een oogstfeest georganiseerd. Dit vond plaats in september. Dat was een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar. Zodra een datum bekend is voor 2022, wordt dat hier uiteraard bekend gemaakt.

--

Activiteiten van derden
We stellen de locatie soms ook beschikbaar aan derden. We vinden het daarbij wel belangrijk dat de activiteit past bij onze doelstellingen. Mocht je ook interesse hebben in het gebruik van de locatie voor eigen activiteiten, neem dan contact op via info@voedselbosvlaardingen.nl.


--

Hieronder een klein overzichtje met een selectie van de activiteiten die we in het verleden georganiseerd hebben.