Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

Doe mee


Word vriend of vrijwilliger

Word vriend

Een voedselbos is een nieuwe vorm van groenbeheer die natuur en voedselproductie combineert.

In Voedselbos Vlaardingen kan iedereen (jong en oud) leren over de natuur en over eetbare soorten planten en bomen. Het voedselbos zal de komende jaren steeds meer oogst leveren in de vorm van vruchten, noten, kruiden en andere eetbare gewassen die in samenwerking met Hoeve Avondrust worden verwerkt tot producten.

Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd zoals excursies, open dagen en proeverijen. Iedere vrijdag zijn er vrijwilligers onder leiding van de beheerder aan het werk en is het gehele terrein toegankelijk voor bezoekers.

Wil je Voedselbos Vlaardingen steunen? Word dan Vriend!


Voor € 10,- (meer mag natuurlijk ook) ben je een jaar lang Vriend van Voedselbos Vlaardingen.*  Je ontvangt van ons als eerste de uitnodigingen voor activiteiten die georganiseerd worden. Als je je abonneert op onze website ontvang je ook de nieuwste berichten over het voedselbos automatisch in je mailbox. Abonneren op de berichten kan rechstboven op de website (Abonneer via mail.)
Als Vriend kun je één maal gratis deelnemen aan de rondleidingen die maandelijks worden georganiseerd. De data zijn hier te vinden. Geef bij je aanmelding voor een rondleiding aan dat je Vriend van Voedselbos Vlaardingen bent.

*Het vriendenjaar begint bij de start van het groeiseizoen.

Spontaan doneren kan ook. Ons rekeningnummer is NL69 RABO 0187 4982 61.

Word Vrijwilliger

Heb je interesse om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het Voedselbos Vlaardingen? Dan kun je vrijwilliger worden.

Met een vaste groep vrijwilligers zijn we iedere week aan de slag om het voedselbos (verder) vorm te geven. Er is genoeg te doen, bijvoorbeeld:

  • nieuwe aanplant zetten van struiken en andere vegetatie
  • de takkenril herstellen en uitbreiden
  • de paden vrijhouden
  • verwijderen van grote berenklauw en ongewenste bramen
  • bijhouden van de kruidentuin en andere aanplant.
  • en natuurlijk: oogstenKom een keer kijken. Zonder verdere verplichtingen. De vaste werkdag is vrijdag. Wekelijkse wordt ook een observatieronde gelopen om met elkaar te bekijken hoe het bos zich ontwikkelt.

Heb je zin om mee te doen? Meld je dan aan bij Jolien Langejan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten