Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

donderdag 14 juni 2018

Genieten van snacks uit het voedselbos

Aanstaande zondag 17 juni doet Voedselbos Vlaardingen mee aan de Midden-Delflanddag. Van 11.00 uur tot 17.00 uur zijn we open voor bezoekers. In een serie korte berichtjes lichten we het programma van die dag toe. 

Deze keer de hapjes. Want wat is een voedselbos zonder dat er iets gegeten kan worden?
We maken van de oogst uit het voedselbos verschillende producten. Hoeve Avondrust heeft in hun assortiment een klein lijntje uit het Vlaardingse voedselbos in de schappen. Op Midden-Delflanddag zijn die producten te koop in een kraam.
Maar er wordt natuurlijk ook het één en ander ter plekke klaargemaakt. Denk bijvoorbeeld aan mispelballen met voedselbossaus; weer eens wat anders dan een bitterbal met mosterd. Of kom genieten van een heerlijk kruidenpannenkoekje met voedselbosjam. Dat moet toch lekker gaan smaken!
Bovendien hangen sommige struiken momenteel boordevol fruit. Bij de ingang aan de Zuidbuurt kun je aalbessen plukken en proeven tot je er tonnetje rond van bent. Maar misschien is het wel aardig om ook iets voor anderen te laten hangen. 

En of dat nog niet genoeg is: op een knapperend vuurtje kunnen kinderen popcorn roosteren. Dat is dan wel niet een product uit het voedselbos zelf, maar wel verschrikkelijk leuk om te doen. En nog lekker ook.

Meer informatie over het programma op Midden-Delflanddag vind je hier.

Tot zondag!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten