Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos van Nederland. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

Midden-Delflanddag

Op zondag 17 juni 2018 doet Voedselbos Vlaardingen mee met de Midden-Delflanddag. Tussen 11.00 en 17.00 uur openen we onze deuren. Voel je welkom.


Wat is er te doen?

Rondleidingen
Ieder heel uur start er een rondleiding door het voedselbos onder leiding van Jeroen Hooijmeijer (de beheerder) of ervaren vrijwilligers. Als je meer wilt weten over het ontwerp, de visie erachter en de aanplant van het voedselbos, zijn deze rondleidingen aan te bevelen.

Eten uit het voedselbos
Er zal op verschillende momenten op de dag gekookt worden met producten uit het voedselbos. Tijdens deze activiteiten wordt er live geplukt, gesneden, geroerd en gemengd. Er zullen verschillende gerechtjes zijn die lekker zijn voor kinderen en volwassenen. Kom bijvoorbeeld proeven van mispelballen uit de pan met voedselbossaus, of van kruidenpannenkoekjes met voedselbosjam. In één van de kramen worden deze gerechtjes tegen betaling aangeboden.Informatiestand
In onze informatiestand krijg je informatie over de achtergrond van het voedselbos. Je kunt er Vriend worden of je kunt je zelfs opgeven als vrijwilliger. En uiteraard kun je hier al je vragen stellen.

Blotevoetenpad
Voor de kinderen hebben we het blotevoetenpad weer afgestoft en opgeknapt. Ook heel grote kinderen mogen hier aan meedoen als ze willen. Durf jij over houtsnippers, door de modder of over een grote boomstam te lopen? Op blote voeten dus. Kinderen vinden het fantastisch. Pret verzekerd. En het schijnt nog goed voor je te zijn ook.
Er is geen gelegenheid om na afloop voeten te spoelen of te drogen. Misschien is het handig om zelf een klein handdoekje mee te nemen.

Programma onder de treurwilg
Kom mee spelen met het verhaal over het bijenvolk en wordt zelf een haalbij of koningin. Een meeleef toneelstuk over het bijenvolk door de Vlaardingse imker Trudy. Zij heeft zelf wel 50.000 bijen vliegen in Vlaardingen.
Om 14.00 uur,14.45 uur en om 15.30 uur.
Schuif aan luister of speel mee!


Kosten
Voor sommige van bovenstaande activiteiten vragen we een kleine bijdrage. Vrijwillige donaties zijn overigens altijd welkom.

Sanitair
In het voedselbos is geen stromend water en geen elektriciteit. Dat betekent dat 'gewoon' sanitair ontbreekt. Maar gelukkig hebben we
wel een composttoilet. En daar kun je dus gewoon gebruik van maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten