Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

woensdag 3 mei 2017

Eten uit de natuur

In de meivakantie was het twee keer raak. Er was een activiteit voor kinderen op woensdagmiddag 26 april waarbij er gegeten werd uit de natuur. En op vrijdag 28 april kookten we samen met de vrijwilligers en de collega's van NatuurWijs een kleine maaltijd. Hieronder een foto-verslag van beide activiteiten.

Vind je het nou ook leuk om een keer te komen kijken? Kom dan naar één van de rondleidingen of zet 18 juni alvast in je agenda. Dan is het Middendelflanddag in het voedselbos en dan is er van alles te doen. Binnenkort meer info.


Eten uit de natuur

De kinderen gingen aan de slag met een wildeplanten-speurtocht en verzamelden daarmee ingrediënten voor de wildeplanten-soep en een kruidenboter. Toen de ouders de kinderen weer kwamen ophalen, werden ze getrakteerd op deze culinaire verrassing!


Koken in het voedselbos

Sander Dikstra verzorgde deze workshop voor de collega's NatuurWijs en aanhang, én onze vaste vrijwilligers. De kleine berenklauw ging samen met de jonge scheuten van de lisdodde de pan in. Het effect na afloop was een sensuele tinteling op de tong. De soep was heerlijk groen met toppen van de brandnetel en de smeerwortel en......... zevenblad! Zevenblad staat vooral bekend als onkruid, maar deze plant die veel voorkomt in stadstuintjes is gewoon eetbaar. Omdat zevenblad niet in het voedselbos te vinden is, had Sander hem onderweg geplukt. (Gewoon omdat het kan!) Nadat de soep gekookt had ging de superblender op accu van Sander de pan in! Dan blijkt zo'n ding erg handig. De soep was verrukkelijk. Daarnaast was er ook daslookpesto en kruidenboter, en dat maakte het culinaire plaatje compleet. Het was een heerlijke middag met gezellige mensen op deze fantastische plek!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten