Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

vrijdag 19 mei 2017

Bijen

Sinds kort staan ze er. De bijenkasten die we al een tijdje heel graag in het voedselbos wilden hebben. Ze staan aan de rand van het bos met de uitgang van het bos af. Zo weten we zeker dat we niet per ongeluk in de aanvliegroute van de bijen lopen. Want dat vinden ze niet leuk. En dat zullen ze dan ook laten merken.

In februari werden de voorbereidingen op deze plek al getroffen. De bomen waren toen nog kaal en de kruidlaag was nog niet gaan groeien. Er is toen een fundering van zand en stoeptegels gemaakt waarop de bijenkasten moesten komen te staan.
Na de aanleg van het plekje waar de kasten moesten komen te staan, was het vooral wachten op het beschikbaar komen van een bijenvolk dat bij ons zijn intrek kon nemen. De imker die we hiervoor bereid hebben gevonden, had op dat moment nog geen bijenvolk dat hij hier kon plaatsen.
Maar zoals je op onderstaande foto ziet, worden de kasten inmiddels bewoond. Het is een mooi gezicht hoe de bijen op en aan vliegen. 


De begroeiing om de kasten heen is inmiddels natuurlijk uitgelopen. En ook het pad er naartoe is bijna volledig dichtgegroeid. Dat is niet erg. De bijen gaan wel door. Van een afstandje ziet het er nu zo uit. 


Als je het leuk vindt om meer te weten te komen over het houden van bijen, dan raden we je aan om op de Midden-Delfland (op 18 juni) langs te komen. Onze imker zal dan aanwezig zijn om er het één en ander over te vertellen.  Meer info over de komende activiteiten vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten