Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

maandag 19 februari 2024

Komende zondag rondleiding: er is nog plek

Na een korte winterstop gaan we weer beginnen met de rondleidingen op de laatste zondag van de maand. Komende zondag is het zover. Je kunt meelopen met de eerste rondleiding van 2024 in het voedselbos.

Het voedselbos is (al) in 2015 aangelegd en kan inmiddels wel een echt bos genoemd worden. De rondleidingen die we iedere laatste zondag van de maand organiseren worden gegeven door vrijwilligers. Deze keer door één van de initiatiefnemers. Hij kan veel vertellen over de aanleg en de totstandkoming van het voedselbos. 

De eerste rondleiding van het jaar is bijzonder omdat het bos nu nog kaal is. Dat betekent dat de structuur van het bos goed te zien is. En dat geeft weer een heel ander beeld dan wanneer je in een ander jaargetijde het bos bezoekt.

De rondleiding staat voor iedereen open, maar hij is niet gratis. We werken met waardebepaling achteraf. Dat betekent dat je aan het einde van de rondleiding zelf bepaalt wat je het waard vond. Op deze manier zorgen we ervoor dat iedereen kennis kan opdoen over voedselbossen. Of je nou een grote portemonnee hebt of niet.

De rondleiding start op zondag 25 februari om 15.00 uur en zal ongeveer een uur tot anderhalf uur duren.
De opbrengst van deze rondleidingen komt geheel ten goede aan stichting Voedselbos Vlaardingen. Op deze manier kunnen we het bos onderhouden en steeds interessanter maken. Nieuwsgierig? Meld je aan via rondleiding@voedselbosvlaardingen.nl met opgaaf van het aantal personen en je telefoonnummer. Je ontvangt altijd een bevestiging van aanmelding.

Tot zondag!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten