Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

maandag 30 mei 2022

Word ook vrijwilliger

Iedere vrijdag komt een groep vrijwilligers samen in het voedselbos. Het bos heeft gedurende het jaar onderhoud nodig. We houden de paden vrij, doen hier en daar wat nodige snoei, en regelmatig wordt er weer wat nieuws aangeplant. Sinds kort hebben we ook een klein kwekerijtje opgezet om te experimenteren met het vermeerderen van planten.

En natuurlijk moet er ook geoogst worden. Die producten weten in toenemende mate hun weg te vinden naar restaurants of gaan de verwerking in om daarna via verschillende verkooppunten verkocht te kunnen worden.

Het voedselbos is in 2015 aangeplant en nu, na zo'n 7 jaar, merken we dat de oogsten toenemen. Daarom kunnen we ook wel wat extra hulp gebruiken op de vrijdagen. Mocht je het nou leuk vinden om in het groen te werken, of je wil meer weten over voedselbossen, meld je dan aan als vrijwilliger.

Je kunt gerust eerst eens een keer komen proefdraaien voordat je besluit definitief aan te melden. Neem daarvoor contact op met onze beheerder Jolien Langejan (jolien@voedselbosvlaardingen.nl) en voel je welkom.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten