Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

maandag 3 juni 2019

Donderdag as: officiële onthulling informatiebord voorafgaand aan Voedselbosles

We zijn uitermate trots op ons nieuwe informatiebord dat bij de ingang op vakkundige wijze geplaatst is door één van onze vaste klussers. En we moeten wel eerlijk zijn: het vervangen van de oude spandoeken was ook wel erg nodig.

Aanstaande donderdagochtend rond kwart voor elf vindt de officiële onthulling van het bord plaats. Die ochtend is het sowieso een drukte van jewelste in het voedselbos. Want op die ochtend staat één van de voedselboslessen gepland. De kinderen van groep 6 van de Prins Willem Alexanderschool komen op bezoek. Over het educatieproject hebben we hier nog niet veel geschreven, maar dat komt nog wel. Afgelopen jaar was een pilot- en ontwikkelingsjaar voor deze lessen. In de evaluaties die wij terugkregen van de leerlingen en de leraren, gaf één van de kinderen aan dat 'het voedselbos nog leuker was dan Drievliet'. En gelijk heeft het kind natuurlijk, wat ons betreft.

Voorafgaand aan de les van donderdagochtend zal Jan-Willem Vogels (van de Rabobank) het bord onthullen. We hebben aan hem gevraagd deze eer op zich te nemen, omdat de Rabobank de ontwikkeling van de lessen mede mogelijk heeft gemaakt. Achter de schermen is niet alleen aan een heel mooi bord hard gewerkt, maar ook de lessen mogen er dus zijn. Ze zijn leuk en ontzettend leerzaam.

Als je verbonden bent aan een (basis)school en je hebt ook interesse in voedselboslessen voor het volgende schooljaar, schroom dan niet om contact op te nemen. We hebben daar een speciaal emailadres voor in het leven geroepen. Mail naar educatie@voedselbosvlaardingen.nl voor meer informatie. We zijn overigens ook nog op zoek naar bedrijven die het educatieproject van het voedselbos willen sponsoren. Dus ben of weet je iemand die daar wel wat in ziet? Neem dan vooral ook contact op.

Tot donderdag!

En oja, vergeet 15 juni niet in de agenda te noteren: Midden-Delflanddag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten