Pagina's

MDD 2019

Op zaterdag 15 juni 2019 doet Voedselbos Vlaardingen mee met de Midden-Delflanddag. Tussen 11.00 en 16.30 uur openen we onze deuren. Voel je welkom.

Wat is er te doen?

Rondleidingen
Ieder heel uur start er een rondleiding door het voedselbos onder leiding van Jeroen Hooijmeijer (de beheerder) of ervaren vrijwilligers. Als je meer wilt weten over het ontwerp, de visie erachter en de aanplant van het voedselbos, zijn deze rondleidingen aan te bevelen.

Eten uit het voedselbos
Er zal op verschillende momenten op de dag gekookt worden met producten uit het voedselbos. Tijdens deze activiteiten wordt er live geplukt, gesneden, geroerd en gemengd. Er zullen verschillende gerechtjes zijn die lekker zijn voor kinderen en volwassenen. Kom  proeven van lekkere voedselbosgerechtjes. In één van de kramen worden deze gerechtjes tegen betaling aangeboden.Informatiestand
In onze informatiestand krijg je informatie over de achtergrond van het voedselbos. Je kunt er Vriend worden of je kunt je zelfs opgeven als vrijwilliger. En uiteraard kun je hier al je vragen stellen.

Blotevoetenpad
Voor de kinderen hebben we het blotevoetenpad weer afgestoft en opgeknapt. Ook heel grote kinderen mogen hier aan meedoen als ze willen. Durf jij over houtsnippers, door de modder of over een grote boomstam te lopen? Op blote voeten dus. Kinderen vinden het fantastisch. Pret verzekerd. En het schijnt nog goed voor je te zijn ook.
Er is geen gelegenheid om na afloop voeten te spoelen of te drogen. Misschien is het handig om zelf een klein handdoekje mee te nemen.

Muziek!
Gedurende de middag zijn er verschillende optredens en workshops met muziek.
12.15 uur   Optreden Bambata
13.00 uur   Workshop Djembé (en iedereen mag mee trommelen, natuurlijk)
14.00 uur   Optreden Bambata

De imker en de bijen
We hebben onze eigen bijenkasten in het voedselbos. De imker die ze houdt, is aanwezig en geeft informatie over zijn bijen.

Vogelhuisjes maken met Staatsbosbeheer
Hou je van knutselen? Ook dan ben je aan het juiste adres. Onder leiding van mensen van Staatsbosbeheer kun je je eigen vogelhuisje maken.

Kosten
Voor sommige hapjes vragen we een kleine bijdrage. Veel is gratis. Vrijwillige donaties zijn overigens altijd welkom.


Sanitair
In het voedselbos is geen stromend water en geen elektriciteit. Dat betekent dat 'gewoon' sanitair ontbreekt. Maar gelukkig hebben we
wel een composttoilet. En daar kun je dus gewoon gebruik van maken.

Het volledige programma van Midden-Delflanddag 2019 is hier te vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten