Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

dinsdag 11 juni 2019

Muzikale noten in het voedselbos


Walnoot, hazelnoot, amandel, tamme kastanje en zelfs eik. Dat zijn normaal gesproken de noten die ons voedselbos bevolken. Maar komende zaterdag worden ze vergezeld van muzikale noten door Bambata.

Op Midden-Delflanddag wordt het namelijk een waar feestje in het voedselbos aan de Vlaardingse Zuidbuurt. Want naast het blotevoetenpad, de hapjes en drankjes en de informatieve rondleidingen is er ook een muzikale workshop én twee optredens te volgen met de Djembé. De Djembé is een Afrikaanse vaas- of bekertrommel waar vrijwel iedereen met enige hulp al snel goed geluid uit krijgt. In Afrika werd de trommel ook gebruikt om met andere dorpen te communiceren omdat het geluid van de trommels ver kan dragen.

Als je mee wil doen met de Djembé-workshop, moet je zorgen dat je om 13.00 uur in het voedselbos bent. Want dan begint de workshop. Om 12.15 uur treedt Bambata op, en om 14.00 uur nog een keer. Uiteraard is dat ook de moeite waard om te komen beluisteren.

Het voedselbos is op Midden-Delflanddag gratis toegankelijk tussen 11.00 en 16.30 uur.

Meer informatie over het programma en de activiteiten tijdens de Midden-Delflanddag vind je op de speciale pagina op deze website. Als je wil weten wat er aan de Vlaardingse Zuidbuurt nog meer te doen is, kijk dan hier (pdf).Amandel
(N.B. In de folder van de Middendelflandvereniging over de Midden-Delflanddag aan de Vlaardingse Zuidbuurt staat abusievelijk dat er nog een workshop is om 14.30 uur. Maar dat klopt dus niet. Er is één workshop die dag. En die begint om 13.00 uur.)
Walnoot


Geen opmerkingen:

Een reactie posten