Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

zondag 9 juni 2019

Voedselbos in de Volkskrant

Afgelopen week verscheen in de Volkskrant weer een mooi inhoudelijk artikel over voedselbossen. Als je het nog niet gelezen hebt, kun je het hier vinden. Voedselbospionier Wouter van Eck laat in zijn voedselbos 'Ketelbroek' zien wat de lente in het voedselbos brengt. In Voedselbos Vlaardingen beschouwen we hem als de voorhoede van de voedselbosbouwers in Nederland. We zijn al verschillende keren in Ketelbroek geweest en hij komt ook met enige regelmaat in Voedselbos Vlaardingen om kennis uit te wisselen. Ons voedselbos is namelijk ook een locatie voor de voedselboscursus die hij geeft.

Bij het artikel is ook een video gemaakt. Voor de wat meer visueel ingestelden. De video vind je hier.
Lente in Ketelbroek

Het artikel is er één uit een serie van vier. Ieder seizoen publiceert de Volkskrant een artikel. Deze ging over de lente. Over de herfst en de winter vind je de artikelen respectievelijk hier en hier. Die van de zomer volgt nog.

Herfst in Ketelbroek


Winter in Ketelbroek

Als je ook geïnteresseerd bent in voedselbossen en je wilt meer weten, dan kun je altijd aansluiten bij onze reguliere rondleidingen op de laatste zondag van de maand. Een overzicht van de data en informatie over aanmelden vind je hier.
Maar in juni kun je ook terecht tijdens de Midden-Delflanddag die komende zaterdag plaats vindt. Wees welkom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten