Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

zondag 30 juni 2019

Onthulling informatiebord op 6 juni jl.

Wat is een voedselbos? En wat is de achterliggende gedachte van Voedselbos Vlaardingen? Sinds kort kunnen bezoekers en voorbijgangers dit lezen op nieuwe informatieborden. Aan beide zijden van het voedselbos, de Zuidbuurt en Van Boendaleweg, zijn deze borden onlangs geplaatst. 
Op donderdag 6 juni werd het bord aan de kant van de Zuidbuurt officieel onthuld door kinderen van de Prins Willem Alexander school en de Rayondirecteur Jan Willem Vogels van de Rabobank. Het Rabo Rotterdam Fonds maakte de aanschaf van deze nieuwe informatieborden mogelijk. Ook leverde het fonds een bijdrage aan het educatieproject van de stichting Voedselbos Vlaardingen. 

Natuurlessen
In de maanden april tot en met juni brengen 10 schoolgroepen een bezoek aan het voedselbos voor een uitdagende natuurles. De kinderen leren over de dieren die in het voedselbos leven en over de soorten kruiden, struiken en bomen. En natuurlijk wordt er bij elke les iets geproefd uit het bos! 
Enthousiast
De scholen zijn erg enthousiast over de lessen. “Een les in het voedselbos is veel leuker dan een uitstapje naar attractiepark Drievliet!”, vond een van de leerlingen.
Naast de Rabobank dragen ook fonds Schiedam Vlaardingen e.o., het Deltaport Donatiefonds, Omgevingsfonds Midden Delfland en het Fonds Natuur en Milieu Educatie bij aan het educatieproject. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten