Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

zondag 26 mei 2019

Natuurgidsen observeren in het voedselbos

Sinds kort loopt er een kleine samenwerking tussen Voedselbos Vlaardingen en een groepje natuurgidsen in opleiding. De natuurgidsen zochten een locatie waar ze in het kader van hun opleiding herhalende observaties konden doen. Zij hebben ons toen benaderd of ze onze locatie daarvoor mochten gebruiken.

Dat hebben wij toegejuicht, omdat wij een sluimerende wens hadden om de biodiversiteit op ons perceel te monitoren. Daar middel van deze samenwerking krijgen we daar een beter beeld bij.

Afgelopen week waren de natuurgidsen ook weer even in het voedselbos. Zij maakten onderstaande drie foto's van een roodborstje dat nestelt in een holle boom. Leuk toch!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten