Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

woensdag 8 mei 2019

Meld je nu aan voor de Workshop 'Koken met planten uit het voedselbos'

Wees er snel bij, want vanaf vandaag kun je je opgeven voor de workshop “ koken met planten uit het voedselbos”. Er zijn maar twaalf plaatsen beschikbaar.

Deze workshop wordt georganiseerd tijdens de Midden-Delflanddag op zaterdag 15 juni. Het voedselbos is dan open tussen 12.00 uur en 17.00 uur. De workshop start om 14.00 uur en zal omstreeks 15.30 afgelopen zijn.

Tijdens deze workshop, die plaatsvindt onder de treurwilg, maken we recepten met planten en kruiden uit het voedselbos. Veel van deze inheemse planten, waar we in het dagelijks leven aan voorbij lopen, of die we als onkruid beschouwen, blijken verrassend lekker te zijn. En gezond!
Onder deskundige begeleiding van Sander Dikstra gaan we plukken in het voedselbos.
Daarna bereiden we de oogst en kan er geproefd worden van al dat lekkers uit de natuur!
Lijkt je dat leuk, meld je dan aan.

De workshop is gericht op volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar met hun ouders.
Er kunnen maximaal 12 personen meedoen. Voor iedere deelnemer vragen we een bedrag van 5 euro. Deze opbrengst komt geheel ten goede aan Stichting Voedselbos Vlaardingen. Om mee te kunnen doen, is van te voren aanmelden vereist. Stuur daarvoor een mailtje naar educatie@voedselbosvlaardingen.nl onder de vermelding van je naam, het aantal deelnemers en de leeftijden (indien kinderen) en eventueel een telefoonnummer.

In het kort
Datum: 15 juni 2019
Tijd: 14.00 - 15.30 uur
Plaats: Voedselbos Vlaardingen, onder de treurwilg
Aanmelden: educatie@voedselbosvlaardingen.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten