Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

zondag 11 juni 2017

Proeven uit het voedselbos

Een enkele keer komen we met vrijwilligers en vrienden van het voedselbos bij elkaar om te proeven uit het voedselbos. Los van de reguliere eetbare soorten zoals bijvoorbeeld appel, kers, walnoot, framboos en oesterzwam, heeft het voedselbos nog veel meer eetbaars te bieden. Je moet het dan meer zoeken in de 'wildplukhoek'. Zo zijn brandnetelblad, lisdoddewortel en smeerwortelbloemetjes prima eetbaar. En het is leuk om je smaakpalet met deze soorten uit te breiden.

Tijdens de dagen waarop de rondleidingen gegeven worden is het nu twee keer voorgekomen dat er spontaan vooraf samen gekookt werd. Er wordt dan geplukt, gehakt en gewokt alsof het een lieve lust is. Uit zo'n creatieve kooksessie komen heerlijke gerechtjes op tafel, maar -eerlijk is eerlijk- sommige experimentele hapjes eten we liever niet meer. Maar eigenlijk is dat misschien ook net de lol.

Op de Midden-Delflanddag op 18 juni komen sommige succesnummers ook weer terug. Er zal door een paar vrijwilligers gezorgd worden voor lekkere hapjes en een drankje. Voor een kleine bijdrage kun je er ook van proeven.
Op het menu staat bijvoorbeeld een bosburger, stokbrood met boskruiden-boter en vlierbloesemlimonade. En met een beetje geluk zijn er die dag ook bessen te oogsten die uiteraard gegeten mogen worden.

Kom je ook?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten