Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

maandag 5 juni 2017

Blotevoetenpad weer open op Midden-Delflanddag

Heb je ooit wel eens op blote voeten gelopen door de natuur? Nee? Kom dan op 18 juni naar het voedselbos en voed je voeten met 100% natuurlijke prikkels. Op die dag doen we mee met de Midden-Delflanddag en maken we voor de gelegenheid een blotevoetenpad in het voedselbos. 

Iedereen die wel eens een strandwandeling maakt op blote voeten, op zand en soms over schelpen, weet hoe het voelt. Hoe zou het zijn om ook eens blootsvoets het bos in te gaan of een weiland? Wandelen op blote voeten kan je overal proberen, maar lang niet alle wandelroutes zijn even geschikt. Om het de beginnende 'barefoot' lopers gemakkelijk te maken, worden er steeds meer speciale blotevoetenpaden aangelegd, door heel Nederland en ook in België. Er ligt er dus ook één in ons voedselbos.

Wat is een blotevoetenpad?
Op een blotevoetenpad loop je een korte wandelroute, een parcours, over verschillende soorten ondergrond: van zacht gras en fijn zand tot schelpen, grind en grote keien, van houtsnippers tot houtstronken en dikke takken. Voor kinderen zijn vooral de paden met -bijvoorbeeld- modderplassen heel leuk. Ons blotevoetenpad zal van alles wat hebben.
Het is een ideale activiteit voor dagen met lekker weer, als de temperatuur aangenaam is. Lopen op blote voeten is heerlijk, bevrijdend, een gezonde en speelse manier van natuurbeleving! Leuk voor kleine en grote kinderen!


Je kunt op zondag 18 juni bij ons terecht voor het blotevoetenpad van 11.00 tot 17.00 uur, en het maakt niet echt uit hoe laat je komt. Het is leuk om dit met vrienden of familie te doen. Het is wel aan te raden om zelf een handdoekje mee te nemen. Kom je ook?

Het blotevoetenpad is onderdeel van het programma van de Midden-Delflanddag in het voedselbos. Op deze dag wordt er bijvoorbeeld ook gekookt met producten uit het voedselbos, zijn er rondleidingen en is het de hele dag gewoon gezellig. Zou kun je er een leuk dagje uit van maken. Meer informatie over het volledige programma van die dag, vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten