Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

zaterdag 10 juni 2017

Belangstelling voor rondleidingen is groot

Sinds begin dit jaar organiseren we op iedere laatste zondag van de maand rondleidingen. Deze rondleidingen zijn bedoeld voor mensen die meer willen weten over de achtergrond, het ontwerp en het beheer van een voedselbos.  Deze rondleidingen worden goed bezocht, zowel door buurtgenoten als personen die met soortgelijke initiatieven bezig zijn.


Voedselbos Vlaardingen heeft inmiddels specifieke kennis en ervaring opgedaan over een voedselbos in de polder. De polder is in die zin een specifiek gebied omdat grondwaterstanden sterk gereguleerd worden door het waterschap, er sprake is van rijke klei- of veengrond en er weinig hoogteverschillen in het landschap zijn.


In voedselbos Vlaardingen hebben we in het ontwerp en in het beheer bepaalde keuzes gemaakt die rekening houden met die eigenschappen. Tijdens rondleidingen wordt ingegaan op de gemaakte keuzes die geleid hebben tot hoe het voedselbos er nu uitziet.


Ook voor algemeen belangstellenden die weinig tot geen kennis over voedselbossen hebben, zijn de rondleidingen aan te bevelen. Ze bieden een uitgelezen kans om meer te weten te komen over dit unieke gebied. De reguliere maandelijkse rondleidingen zijn niet gratis. We werken met een waardebepaling achteraf. Dat betekent dat je meteen na de rondleiding een bijdrage geeft die je het waard vindt. De hoogte van die bijdrage bepaald je dus zelf.


Er zijn twee mogelijkheden om zo'n rondleiding wél gratis bij te wonen. Ten eerste kun je Vriend van het Voedselbos worden. Los van de andere voordelen van het vriend-zijn, zit daarbij één rondleiding per jaar gratis inbegrepen.
De andere mogelijkheid is om het voedselbos te bezoeken op de Midden-Delflanddag. Op 18 juni wordt namelijk ieder heel uur een rondleiding gestart. Meer informatie over de Midden-Delflanddag vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten