Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

zaterdag 14 maart 2015

Voorbereiding paden en bosgrond hergebruiken op terpen

Twee weken geleden is er door een aantal vrijwilligers hard gewerkt om de voorbereidingen te treffen voor het pad dat door het openbare deel van het voedselbos komt te liggen. De weg is letterlijk vrij gemaakt. Er lagen nog een hoop takken her en der, die nu keurig in een wal liggen. Een deel van de takken zal versnipperd worden.


Met een frees werd in het (straks) openbare deel gezonde bosgrond losgewoeld. Die grond werd in kruiwagens verplaatst naar de terpen (vooral bij ingang aan de zuidbuurt). Dat had een tweeledig doel. Ten eerste werd er daarmee een spoor getrokken waarin de houtsnippers straks verdeeld kunnen worden, zodat er een echt houtsnipperpad ontstaat.


Ten tweede werd een aantal terpen voor een groot  bedekt met de gezonde bosgrond. Die terpen bestaan nu voor het grootste deel uit klei. Dat is zeer compacte grond waar weinig tot geen leven in zit. En we willen dat ook die bodem levend wordt. De bosgrond die er nu over uitgestrooid is, draagt daar aan bij. Kleine beestjes en goede bacteriën gaan helpen de kleigrond van de terpen te veranderen tot levende grond.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten