Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

vrijdag 27 februari 2015

Even voorstellen: Jeroen Hooijmeijer


In een serie berichtjes met de titel 'Even voorstellen' zullen de betrokkenen bij het Voedselbos Vlaardingen iets over zichzelf vertellen. Aan iedere betrokkene werden zes vragen gesteld. De eerste uit de serie gaat over Jeroen Hooijmeijer.Wie ben je?
Ik ben Jeroen Hooijmeijer tuinman op de stadstuin Vreelustweg in Rotterdam Delfshaven. Daarnaast heb ik samen met mijn vrouw een bedrijfje De Snoepjestuin

Waar kom je vandaan?
Ik woon al heel mijn leven in Vlaardingen en al jaren in de Westwijk op 3 minuten lopen van het Voedselbos Vlaardingen.

Welke rol speel je in het project van de ontwikkeling van het voedselbos Vlaardingen?
Ik liep 2 jaar geleden bij de G.Z-H naar binnen met een hele andere vraag maar we kwamen aan de praat en ik stelde voor om een plan te maken om een voedselbos aan te leggen. Ik was al aangesloten bij de RFGN en al snel heeft Paul de ideeën op papier gezet. Straks als de aanleg klaar is, zal ik de beheerder en het aanspreekpunt van Voedselbos Vlaardingen zijn.

Waarom ben je geïnteresseerd in voedselbossen in het algemeen en dit project in het bijzonder?
Ik ben geïnteresseerd in voedselbossen al zo lang ik weet dat ze bestaan. Het is een combinatie van voedselproductie en biodiversiteit met een grote potentie om op te schalen. Dit project heeft mijn interesse in het bijzonder door de schaal. En het is maar 3 minuten lopen vanaf mijn huis.

Hoe ben je erbij betrokken geraakt?
Ik ben één van de initiatiefnemers.

Wat hoop je dat er bereikt wordt met het project?
Ik hoop dat we mensen kunnen laten zien dat voedselproductie en biodiversiteit goed samen kunnen gaan. En ik hoop dat het een plek wordt waar veel mensen waardevolle momenten kunnen beleven. Ook hoop ik dat het een voorbeeld is en dat het opgeschaald kan gaan worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten