Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

vrijdag 20 februari 2015

7 maart: Workshop 'Levend bouwen met wilgen'

Voor Voedselbos Vlaardingen gaan we 2 wilgenhekwerken maken. Denk aan een schutting, maar dan van levende wilgentenen (rechte takken van de knotwilg).Onder leiding van Max de Corte (Moestuinman) gaan we deze twee levende hekwerken maken die in de loop van het jaar groen zullen uitlopen (zie foto’s). Na een stukje theorie gaan we aan de slag zodat iedereen de kneepjes van het vak zelf leert. Na deze dag kun je zelf je eigen wilgenschutting, -hut of -bouwwerk maken!Deelname is op basis van waarde bepaling achteraf
Locatie: Voedselbos Vlaardingen - van Boendalenweg ter hoogte van het gasstation
Datum en tijd: zaterdag 7 maart van 10.00 tot 17.00u

*Update 28-2-2015*
De workshop wordt uitgesteld, omdat het snoeien van de bomen in het gebied eerst dient te gebeuren. En dat heeft vertraging opgelopen. Een nieuwe datum voor deze workshop volgt later. Wat in het vat zit, verzuurt niet. Abonneer je op de site om op de hoogte te blijven.

*Update 21-3-2015*
De workshop zal plaatsvinden op 4 april 2015. Zorg dat je er bij bent. 

Aanmelding en vragen: jeroenhooijmeijer@gmail.com 


(Bronvermelding foto's: The Greenman Project)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten