Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

zaterdag 21 maart 2015

Snipperdag

Dit berichtje hadden jullie nog te goed. Afgelopen maandag is er namelijk ook werk verzet in het voedselbos. De bomen waren eerder al gekapt. En dat geeft best een troep. Het terrein leek wel een slagveld.


En woensdag zouden de kinderen van de groepen 6 van de basisscholen in de buurt al weer langskomen om te helpen met het planten van notenbomen en fruitstruiken.

Dus de troep moest opgeruimd worden. Tijd voor een snipperdag.Die houtsnippers werden op verschillende bergen gespoten op het terrein. En we maakten een begin om ze uit te rijden over de plek waar de paden moeten komen. Dat moest met de hand: met schep en kruiwagen.


Het pad dat in het openbare deel komt te liggen, werd afgelopen maandag zo goed als afgemaakt. Vooral door het harde werken van vrijwilliger Frans. Daardoor konden de kinderen die woensdag kwamen er al gebruik van maken. Langs dit pad zijn door hen Jostabessen geplant.


Het oogt toch prachtig, zo'n net aangelegd houtsnipperpad? Je moet je natuurlijk wel even voorstellen dat het met een hark plat gemaakt is. Maar die foto ben ik even kwijt... :-) Dat mag de pret niet drukken. Reden te meer om zelf eens te gaan kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten