Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

woensdag 18 maart 2015

#Boomfeestdag in Voedselbos Vlaardingen

Vandaag is het Boomfeestdag. Een mooie dag dus om bomen te planten. En dat hebben we gedaan vandaag. Met alle kinderen van de groepen 6 van de basisscholen uit de buurt.
We kregen bezoek van leerlingen van CBS de Schakel, OBS de Wereldwijzer en Kindcentrum Prins Willem Alexander. En er was een grote groep vrijwilligers aanwezig om de kinderen te begeleiden.


Iedere groepje kreeg drie dingen te doen:

Een wensstokje maken.


Een bessenstruikje planten.


En helpen bij het planten van een notenboom.
De wensstokjes werden in het gat van de notenboom gegooid, en wie weet, komt die wens straks wel uit als de notenboom groot geworden is. Sommige wensen waren gewoonweg ontroerend en we hopen van harte dat ze allemaal uit mogen komen.
Maar voordat het zover was, moest er wel gewerkt worden. Het stokje moest eerst uitgehold worden. Dat deden we met een grote schroef.En daarna moest er uiteraard een wens geschreven verzonnen en geschreven worden. Dan het papiertje heeeel strak oprollen. Want anders pastte het niet in het stokje.

Het gat voor de notenboom moest natuurlijk ook nog gegraven. Gelukkig gaat het spreekwoord 'Vele handen maken licht werk' hier op. Iedereen had een schep die de gemeente Vlaardingen beschikbaar gesteld had. En daarmee was het gat gauw genoeg gegraven.

Daarna kwam misschien het echt zware werk wel. Want de kluit van zo'n tienjarige notenboom is best zwaar. Huib wist raad. We rolden hem gewoon. Met vereende krachten lukte dat goed.

Nog even rechtop zetten. Aarde erbij, en klaar. Nee, wacht eens. Zo ging het niet. Want zo'n net geplante boom moet wel rechtop blijven staan! Ook als het gaat stormen, bijvoorbeeld. We moesten nog op zoek naar boompalen. Die lagen ergens op het terrein. Maar waar? En welke hindernissen moesten daarvoor nog genomen worden?


Uiteindelijk kwam het goed. De boompalen erbij. Grond erover. En de klus was geklaard.

We willen alle leerlingen, die vandaag geholpen hebben, van harte bedanken. We zien jullie graag nog eens terug in het voedselbos. Bijvoorbeeld om bessen te plukken van het struikje dat je zelf geplant hebt. Je kunt dan tegen je vader en moeder vertellen dat het een Jostabes is. Een kruising tussen een zwarte bes en een kruisbes.
En de notenboom? Daar komen walnoten aan. Kom over een tijdje maar eens kijken. En mee-eten.Geen opmerkingen:

Een reactie posten