Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

woensdag 9 september 2020

Programma oogstfeest van 20 september bekend

Ja, het is al bijna zover! Op 20 september houden we in Voedselbos Vlaardingen ons oogstfeest. En je bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Hou je vast, want hieronder staat het hele programma. We beginnen om 11.00 uur en zullen rond 16.00 uur afsluiten. Zien we je dan?


Graag je aandacht voor..

Uiteraard houden wij ook rekening met de geldende regels. Tijdens het Oogstfeest hanteren we eenrichtingsverkeer. Ook hebben we alle activiteiten zoveel mogelijk verspreid over het voedselbos zodat iedereen zich goed kan verspreiden over het terrein. 

Bij de workshops zijn een beperkt aantal deelnemers mogelijk.

---

Kleine, fijne Oogstmarkt

De opbrengsten van het voedselbos zien we met het jaar stijgen. Bij onze verkoopkraam zijn daarom weer producten uit eigen bos te koop. Uiteraard zijn onze imkers ook weer van de partij met verkoop van voedselbos-honing. 

Ook andere voedselbossen sluiten aan bij de oogstmarkt. Marly Bonten, betrokken bij de ontwikkeling van een groot voedselbos op Natuurgoed Ziedewij in Barendrecht biedt haar bijzondere producten aan en ook Liesbeth van Bemmel, van voedselbos Benthuizen, staat op de markt. Lokale jams, chutneys en andere lekkernijen zijn te vinden op de markt bij de kraam van Hoeve Avondrust. Deze streekwinkel ligt verder op in de Zuidbuurt en naast eigen producten kun je hier ook producten van andere boeren uit de regio kopen, o.a. via Rechtstreex van de Boer.


Gerechten uit de boskeuken

Proef het voedselbos in onze boskeuken! Ter plekke worden in onze robuuste boskeuken weer gerechten klaargemaakt (of opgewarmd). Er zullen verschillende gerechtjes zijn en voor € 5,- kun je er twee 2 uitkiezen.


Spontane rondleidingen

Als er voldoende animo is zullen onze rondleiders je meenemen op een tocht door het voedselbos. Deze duurt ongeveer een uur. De groepen zullen niet groter zijn dan maximaal 6 deelnemers om voldoende afstand te kunnen houden. Na afloop is een donatie voor het voedselbos natuurlijk altijd welkom!


Kookworkshop: Rozenbottel-hazelnoot voedselbosbollen bakken

Wil je ervaren welke bijzondere gerechten er met ingrediënten uit een voedselbos gemaakt kunnen worden? Geef je dan op voor deze exclusieve workshop!

Onder bevlogen leiding van Sander Dikstra en Trudy Rijkuiter ga je aan de slag met het bereiden van een bijzondere oliebol met rozenbottels en hazelnoten. Het recept van de bollen is afkomstig uit het kookboek “Kruidenprikkels” van herborist, chefkok en wildpluk expert Dave Zwaartman.

Er worden twee workshops verzorgd en er kunnen maximaal 6 deelnemers per workshop meedoen. Je dient vooraf aan te melden, wees er dus snel bij!

Deelnamekosten: € 5,00 per persoon (een extra donatie is natuurlijk altijd welkom!)

De eerste workshop is van 12.00-12.45 uur en de tweede van 14.00-14.45 uur 

Geef bij het aanmelden, via info@voedselbosvlaardingen.nl het volgende door:

– naam van de deelnemer(s)

– voorkeurstijd workshop 

– je telefoonnummer

Graag op 20 september ter plekke, contant en gepast afrekenen bij de infokraam van Voedselbos Vlaardingen. 


Workshop educatie in het voedselbos

Voedselbos Vlaardingen biedt ook een eigen lesprogramma voor scholen. Tijdens het oogstfeest organiseren we een speciale workshop waarin je kunt ervaren wat kinderen tijdens de lessen in het voedselbos ontdekken en leren. We geven je een inkijkje in het lesprogramma en een stuk beleving van de lessen zelf; hoe zijn de lessen opgebouwd, wat vinden wij belangrijk, wat is de ervaring tot nu toe. Ook horen wij graag wat jullie zelf doen op het gebied van natuureducatie.

Deze workshop is geschikt voor leerkrachten, BSO leidsters, VO docenten en natuurdocenten. 

Van 13.00-13.45 uur. Voor maximaal 6 deelnemers. Vooraf aanmelden kan via info@voedselbosvlaardingen.nl of op de dag zelf.

De workshop wordt verzorgd door Janneke van Ruijven en Mirjam Hooijmeijer, beiden actief in natuureducatie en -beleving en in het voedselbos educatieteam.

Bekijk ook het filmpje dat een impressie geeft van de lessen in het voedselbos.

Deze workshop is leuk te combineren met de kookworkshop, deze is te volgen van 12.00-12.45 of van 14.00-14.45 uur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten