Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

zondag 13 september 2020

Schrijf je in voor de workshops op 20 september

Je weet het natuurlijk al! Op zondag 20 september houden we een oogstfeest in het voedselbos. Eigenlijk een soort Open Dag dus. Er is een kleine oogstmarkt. Er worden rondleidingen gegeven. En je kunt je inschrijven voor een aantal aan te bevelen workshops. Hieronder zoomen we daar nog even op in.

Het volledige programma vind je trouwens hier. We zijn die dag open tussen 11.00 uur en 16.00 uur. 

Workshop educatie in het voedselbos

We hebben twee workshops. Een workshop is speciaal gericht op mensen die zich richten op educatieve activiteiten in een voedselbos. Interessant voor leraren, pedagogisch medewerkers en natuurdocenten die van plan zijn om met hun groep lessen te komen volgen in het voedselbos. Of als je in je eigen voedselbos educatieve activiteiten wil ondernemen.

Tijdens de workshop kun je ervaren wat kinderen gedurende de lessen in het voedselbos ontdekken en leren. We geven je een inkijkje in het lesprogramma en een stuk beleving van de lessen zelf; hoe zijn de lessen opgebouwd, wat vinden wij belangrijk, wat is de ervaring tot nu toe. Ook horen wij graag wat jullie zelf doen op het gebied van natuureducatie.

Deze workshop wordt gegeven tussen 13.00 en 13.45 uur. De workshop wordt verzorgd door Janneke van Ruijven en Mirjam Hooijmeijer, beiden actief in natuureducatie en -beleving en in het voedselbos educatieteam.


Kookworkshop Rozenbottel-hazelnoot voedselbosbollen bakken

Onder bevlogen leiding van Sander Dikstra en Trudy Rijkuiter ga je aan de slag met het bereiden van een bijzondere oliebol met rozenbottels en hazelnoten. Het recept van de bollen is afkomstig uit het kookboek “Kruidenprikkels” van herborist, chefkok en wildpluk expert Dave Zwaartman.

Deze workshop wordt twee keer gegeven. Er is een ronde tussen 12.00-12.45 uur en een ronde tussen 14.00-14.45 uur. Deze workshop kost € 5,-. Graag op 20 september ter plekke, contant en gepast afrekenen bij de infokraam van Voedselbos Vlaardingen. 


Vooraf opgeven verplicht

In verband met de coranamaatregelen werken we met een beperkt aantal deelnemers en moet je je van te voren opgeven voor de workshop. Dit doe je door een mail te sturen naar info@voedselbosvlaardingen.nl onder vermelding van de workshop (en de tijd), je naam en je telefoonnummer. De eerste aanmeldingen zijn al binnen. Wees er snel bij, want vol=vol.

Tot op ons oogstfeest!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten