Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

zaterdag 19 september 2020

Morgen oogstfeest! Kom naar een rondleiding...

Alle voorbereidingen zijn getroffen. De kramen voor de markt zijn geregeld. De pijlen voor de looproutes liggen klaar. En we hebben een bos vol vrijwilligers bereid gevonden om er een heel gezellige dag van te maken en alles in goede banen te leiden. Wij zijn er klaar voor.

Iedere laatste zondag van de maand houden we reguliere rondleidingen. Die rondleidingen zijn eigenlijk altijd helemaal volgeboekt. En vaak moeten we mensen bij aanmelding voor een rondleiding al doorverwijzen naar de rondleiding van de volgende maand. En daarom is het oogstfeest van morgen ook goed nieuws.

Gedurende de hele dag (tussen 11.00 en 16.00 uur) worden er namelijk rondleidingen gegeven door het voedselbos. Een uitgelezen kans om in een klein groepje met een rondleider door het voedselbos te lopen. En je ogen uit te kijken. We vertellen over opbouw van de zeven lagen. We vertellen over het scala aan eetbare (wilde) planten. We vertellen over de unieke samenwerking die plaatsvindt tussen de vrijwilligers in ons voedselbos. Een voedselbos creëert diversiteit en veerkracht.

Je hoeft je voor deze rondleidingen niet aan te melden. En er zijn ook geen van te voren vastgestelde starttijden. Je kunt ter plekke gewoon aangeven dat je een rondleiding wilt. Als dat geen reden is om morgen langs te komen...


We hebben morgen een heel programma. Een overzicht vind je via deze link. De workshops liepen eerder al vol, maar voor de last-minute aanmelders is er goed nieuws. Want door enkele afzeggingen zijn er nog weer plekjes vrijgekomen bij de workshops. Het zijn bijzondere tijden. Ook voor organiseren van een Oogstfeest. Meer informatie over de workshops vind je hier.

Helaas moeten we in tegenstelling tot eerdere berichten, melden dat de muzikante Mary Ann Nieuwstad niet aanwezig kan zijn. 

Maar we hebben wel een oogstmarkt, met allerlei bijzondere voedselbos- en lokale producten. Voedselbos Benthuizen, Ziedewij, onze eigen imkers en Hoeve Avondrust zijn op deze markt in ieder geval van de partij. Dus als je bijzondere producten zoekt, ben je morgen bij ons aan het goede adres. De markt vindt plaats op het veldje bij de Van Boendaleweg. Het is wel belangrijk om te weten dat er niet gepind kan worden. Neem dus contant geld mee als je iets wilt kopen op de markt.

---

We organiseren dit oogstfeest met in achtneming van de maatregelen om de verspreiding van Corona tegen te gaan. De markt is ruim opgezet, we hebben looproutes en er zijn handpompjes om handen te ontsmetten. De workshop worden gegeven in groepjes van maximaal zes personen. We rekenen erop dat bezoekers zich houden aan de anderhalve meter maatregel, en elkaar zoveel mogelijk de ruimte geven. We vragen ook om bij klachten niet te komen.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten