Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

donderdag 26 september 2019

Koepelkas

In het midden van het voedselbos staat een koepelkas. Deze ruimte gebruiken we voor meerdere functies. 

Ten eerste is het gewoon een kas. In die kas kunnen we wat planten kwijt die iets minder goed tegen de kou kunnen, of het gewoon fijner vinden met iets meer warmte. 
Er staat een vijg, een wolmispel en een pawpaw. En tegen de achterkant groeit een druif. Om maar een paar voorbeelden te geven.

Maar het is niet alleen een kas om planten in te groeien. Het is ook onze schuilhut als het ineens erg hard gaat regenen. Het is ook de plek waar we in de koudere maanden de thee drinken tijdens de werkpauzes. 
Bovendien kan de kas ook dienst doen als workshopruimte. Er is al in getrommeld, in voorgelezen, verteld en gedanst.

En last, but not least: de kas is een mooi landschapselement dat een mooie centrale plek heeft gekregen in ons voedselbos. 

Per mail of tijdens rondleidingen krijgen we steeds vaker de vraag waar we deze kas vandaag hebben. Het leek ons handig om dat gewoon maar even op de website te zetten. We hebben de kas namelijk niet zelf gemaakt, maar de mensen van Greenspan hebben hem geleverd en geplaatst. Meer informatie vind je dan ook op www.greenspan.nl. Het type dat wij hebben is de heliotroop, maar ze leveren ook andere soorten.

Laten we maar even afsluiten met wat mooie plaatjes van onze kas.
Wil je de kas een keer in het echt komen bekijken? Dat kan. Op iedere laatste zondag van de maand houden we een rondleiding. Die van september is al vol, maar voor oktober en november is nog plek. Meer informatie vind je hier.
Of kom een keer helpen op vrijdag tijdens de vrijwilligerswerkdag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten