Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

zondag 20 oktober 2019

Lezingen Praktijk Huisartsen Schiedam Noord

Deze zomer kwam een groep van de Praktijk Huisartsen Schiedam Noord bij ons op bezoek in het voedselbos. Deze praktijk organiseert dit najaar en deze winter een aantal lezingen rondom voeding en gezondheid. Eén van deze lezingen wordt gegeven door Huib Sneep, mede-initiator van Voedselbos Vlaardingen. Reden temeer om deze lezing en ook de andere lezingen onder de aandacht van ons publiek kenbaar te maken.

Een overzicht van deze lezingen en informatie over aanmelden vind je op het blog van één van de huisartsen. Zie daarvoor dit overzicht: lezingen.

20 november 2019 - Zzzlaap (weer) lekker! - Ischa Gijzel
15 januari 2020 - Voeding voor onze voeding - Huib Sneep
4 maart 2020 - Auto-immuunziekten: botte pech? - Lieneke van de Griendt
15 april 2020 - Het ketogeen dieet - Louisette Blikkenhorst

De lezingen worden gehouden in Natuurcentrum De Boshoek, Bospad 3, Schiedam. De entree bedraagt 6 euro per lezing als je vooraf aanmeldt (via ewg@hasn.nl). Aan de deur kost het 8,50 euro.

De lezing van Huib Sneep op 15 januari bevelen we uiteraard in het bijzonder aan.
"Hoe ontstaan de planten die wij eten en welke organismen en mechanismen spelen daar een positieve of juist een negatieve rol bij? Wat maakt voeding eigenlijk “gezond”? Wat is het verschil tussen biologische teelt en “gewone” teelt? Is biologisch eten echt beter? Onze bekende Schiedammer Ing. Huib Sneep gaat het u vertellen. Hij is ‘de bomen- en bodemman van Nederland’. De laatste tien jaar deed hij veel ervaring op met stadslandbouw en voedselbossen en is mede-initiatiefnemer van het Voedselbos Vlaardingen. Hij zoekt graag naar overeenkomsten tussen de processen in het menselijk lichaam en die in de ons omringende natuur, bijvoorbeeld die van de bodem."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten