Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

woensdag 30 oktober 2019

Tree Fest komende zaterdag in Barendrecht

De wereld heeft meer bomen nodig! The Pollinators organiseren daarom in 2019 voor de tweede keer Tree Fest. Een dag vol leerzame workshops, kunst, muziek en natuurlijk bomen planten.
En Voedselbos Vlaardingen is erbij. Wij staan ergens op het terrein met een kraam met informatie en lekkere dingen uit ons voedselbos.

Tree Fest is komende zaterdag 2 november al. Een bezoek is om meerdere redenen de moeite waard. Zo zijn er workshops te volgen in de Nature Academy. Bijvoorbeeld 'Composteren kun je leren' van Caroline de Vlaam (sinds kort zo nu en dan vrijwilliger bij ons op de vrijdag). Of wat dacht je van 'The Ultimate  Food Forest Guide' van Bastiaan Rooduijn en Max de Corte (één van de mede-initiatiefnemers van ons eigen voedselbos). En Janneke van Ruijven heeft een activiteit speciaal voor de kids: 'Herfstmandala's maken'.

Dit alles (en meer) vindt plaats op Natuurgoed Ziedewij, een heel bijzonder stukje grond. Ooit was er water, waarna het agrarische grond werd waar onder andere vlas werd verbouwd. Binnenkort wordt 10 hectare van deze polder ingericht als natuur- en belevingsgebied en aan de deelnemers van Tree Fest de eer om de eerste 1500 bomen te planten.

Neem alvast een kijkje in hun plannen voor de aanleg van een voedselbos, een op permacultuur principes gebaseerde voedseltuin en een slaapplek. In de bijbehorende boerderij vind je tevens een maquette van het toekomstige Natuurgoed Ziedewij.

Laat je inspireren en stel al je vragen van 12.00 tot 17.00 op de Markt.

Voor meer informatie en tickets kun je terecht op de website van the PollinatorsGeen opmerkingen:

Een reactie posten