Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

vrijdag 6 september 2019

Les in Voedselbos Vlaardingen

Hoe leuk les is in voedselbos Vlaardingen laat onderstaand filmpje zien. Delen wordt gewaardeerd.


De afgelopen periode hebben we hard gewerkt aan het ontwikkelen van een educatieprogramma, speciaal bedoeld voor leerlingen van de basisschool (en hun juffen en meesters). We hebben daarvoor een ontwikkelteam en een lesteam samengesteld. Inmiddels heeft een twaalftal groepen uit de bovenbouw (groep 5 t/m 7) mee gedaan aan de pilotlessen. Het resultaat mag er zijn. De pret spat er vanaf en de lessen werden zeer goed gewaardeerd. 

De lessen uit de pilotfase konden tegen geen of geringe kosten aangeboden worden aan de basisscholen. Dat is mede te danken aan de financiering via fondsen en subsidies. Voor de komende periode is het de bedoeling dat de lessenseries doorgezet worden. Zo kunnen we nog meer kinderen laten kennismaken met het voedselbos.

We zijn naarstig op zoek naar bronnen om dit voor scholen betaalbaar en toegankelijk te houden. Tips daarover zijn zeer welkom. Gulle gevers met een groot groen hard nog meer. Neem dan contact op via educatie@voedselbosvlaardingen.nl. 

En vergeet de link naar het filmpje niet door te sturen naar al je bekenden. ;-)

1 opmerking: