Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

maandag 23 september 2019

Rondleiding van 29 september vol

Hazelnoten in juni
We vinden educatie over voedselbossen erg belangrijk. Daarom houden we iedere laatste zondag van de maand een rondleiding door het voedselbos. Iedere laatste zondag vertelt steeds een andere vrijwilliger van alles over het voedselbos. De achtergrond, het ontwerp, de aanleg, verschillende plantensoorten, het beheer. Het passeert allemaal de revue tijdens die rondleidingen. Afhankelijk van het seizoen kan er ook hier en daar wat geplukt en geproefd worden uit het bos. Deze rondleidingen zijn niet gratis, maar we werken met waardebepaling achteraf. Iedere deelnemer kan zo zelf bepalen welk bedrag hij of zij passend vindt.

De eerstvolgende rondleiding vindt plaats op 29 september. Deze keer valt hij te beurt aan Jeroen Hooijmeijer, initiatiefnemer en beheerder van het voedselbos. Hij start vanaf 15.00 uur in het midden van het voedselbos bij de koepelkas.
Deze rondleiding is echter al helemaal volgeboekt. Het maximaal aantal deelnemers hebben we vorig jaar op 12 personen gezet. Op deze manier blijft het leuk voor iedereen. De belangstelling voor de rondleidingen is groot. Mocht je van plan zijn om het voedselbos een keer te bezoeken, dan is het verstandig om je op tijd aan te melden. Dat doe je door een mailtje te sturen naar info@voedselbosvlaardingen.nl met daarin je telefoonnummer en het aantal deelnemers. Voor de rondleidingen van oktober en november is nog plek. Meer informatie vindt je op onze website onder het tabblad 'activiteiten'.

Voor groepen organiseren we rondleidingen op afspraak. Als je daar interesse in hebt, neem dan ook gerust contact op via info@voedselbosvlaardingen.nl. Voor deze rondleidingen hanteren we vaste prijzen.

Zoals altijd: voel je welkom!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten