Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

donderdag 23 september 2021

Het was gezellig druk tijdens het oogstfeest

Afgelopen zondag organiseerden we ons oogstfeest. Het was een mooie dag met goed weer en veel bezoekers. 
Vier vrijwilligers liepen om de beurt met belangstellenden een ronde door het bos om er van alles over te vertellen. Veel mensen hebben van die gelegenheid gebruik gemaakt om het bos en het verhaal te zien en te horen.
De oogstmarkt was een groot succes. Naast onze eigen voedselboskraam, stonden ook verschillende lokale ondernemers van de Zuidbuurt bij ons op de markt. Collega's van Ziedewij bemanden een kraam. En bovendien waren Rechtstreex, Stadslandbouw van Ruytenburch, Velt en de Herenboeren ook van de partij. 
Eén en ander werd muzikaal opgeluisterd door Los Rancheros.

Onze eigen boskeuken liep goed. Menig bezoeker dook het bos in om daar een hapje te scoren. Rond half vier sloot de keuken helaas ook al, omdat alles was uitverkocht.

Het Dwaalspoor bood op deze dag wildplukwandelingen aan in de omgeving van het voedselbos. Er werd gestart onder onze treurwilg. Ook deze activiteit trok veel belangstellenden. Voor de wandeling moest van te voren gereserveerd worden. De aanmeldingen bleven binnen stromen. 

Het is goed om te merken dat zoveel mensen kennis willen nemen van voedselbosgewassen, lokaal eten en wildpluk. We kijken tevreden terug.

Mocht je trouwens de rondleidingen tijdens het oogstfeest gemist hebben, en je bent wel nieuwsgierig, dan is er goed nieuws. Voor komende zondag zijn nog een paar plekjes vrij. Meer info hier.

Kijkje op de oogstmarkt


'Terras' bij de boskeuken


Boskeuken in actie

Aan alle maatregelen was gedacht: eenrichtingsverkeer


De wildplukwandeling van Het Dwaalspoor

Geen opmerkingen:

Een reactie posten