Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

donderdag 7 oktober 2021

Voedselbos Vlaardingen op zaterdag 9 oktober bij Boerenoogstfeest Schiedam

Komende zaterdag 9 oktober staan we met een kraam van Voedselbos Vlaardingen op het Boerenoogstfeest bij de Adrianushoeve in Schiedam (Woudweg 26). We verkopen daar niet alleen onze heerlijke jams, chutneys en appelmoes, maar ook kaarsen gemaakt van bijenwas uit het voedselbos.

Het Boerenoogstfeest bestaat uit een markt met streekproducten, deels nog maar net geoogst, deels verwerkt in jams, honing en wijnen. Rond de markt worden oude ambachten uitgeoefend, de schaapskudde met de herders is aanwezig, en het museum van de Adrianushoeve is open (met oude huishoudelijke en agrarische gebruiksvoorwerpen en gereedschappen). 

Voor de jeugd zijn er ook leuke buitenactiviteiten, zoals een kabouterspel, boogschieten en een touw- en klimbaan. Er treden muzikanten op, en er is een gezellig terras. 

Het Boerenoogstfeest wordt georganiseerd door de agrarische natuurvereniging Vockestaert, de Midden-Delfland Vereniging en Stichting Schaapskudde Vockestaert.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten