Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

dinsdag 26 oktober 2021

Rondleiding oktober start een half uur later

Iedere laatste zondag van de maand organiseren we een rondleiding voor belangstellenden. Er kunnen maximaal 12 personen aan zo'n rondleiding deelnemen. De rondleiding wordt gegeven door één van onze vrijwilligers. Komende zondag is het de beurt aan Jeroen Hooijmeijer om deze rol te vervullen. Hij is één van initiatiefnemers van Voedselbos Vlaardingen en heeft lange tijd de beheerdersrol op zich genomen.

Tijdens de rondleiding die tot anderhalf uur kan duren, vertellen we over het ontwerp, de aanleg en het beheer van het voedselbos. Het is interessant voor mensen die helemaal nieuw zijn op het gebied van voedselbossen, maar ook als je er al wat vanaf weet. Iedere voedselboslocatie kent zijn eigen uitdagingen en kansen. En het is interessant om die verschillen te kunnen bekijken. 

Normaal start de rondleiding om 15.00 uur, maar deze keer zal dat een half uurtje later zijn. Uiteraard heeft dat geen invloed op de duur van de rondleiding. Ook deze keer nemen we gewoon ruim de tijd om ons verhaal te vertellen.

Mocht je interesse hebben in het volgen van de rondleiding, meld je dan van te voren aan via info@voedselbosvlaardingen.nl met vermelding van het aantal personen en liefst ook een telefoonnummer zodat we je bij calamiteiten vooraf kunnen bereiken, als dat nodig is.

De rondleidingen die we organiseren zijn niet gratis. Maar omdat we het wel voor iedereen toegankelijk willen houden, werken we met waardebepaling achteraf. Dat betekent dat je na de rondleiding een donatie doet voor wat je het waard vond. Die donatie kun je contant doen bij de rondleider.

Tot zondag?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten