Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

maandag 26 juli 2021

Vooraankondiging Oogstfeest Voedselbos Vlaardingen - 19 september


Zondag 19 september 2021
12.00-16.00 uur

Op zondag 19 september 2021 is er weer oogstfeest in Voedselbos Vlaardingen. Je komt toch ook?  Hou je vast, want hieronder alvast een vooraankondiging van het voorlopige programma. We beginnen om 12.00 uur en zullen rond 16.00 uur afsluiten. Zien we je dan?

9-9-21: De update van dit bericht vind je hier.

Rondleidingen

Gedurende de hele dag (tussen 12.00 en 16.00 uur) worden er rondleidingen gegeven door het voedselbos. Een uitgelezen kans om in een klein groepje met een rondleider door het voedselbos te lopen. En je ogen uit te kijken. We vertellen over opbouw van de zeven lagen. We vertellen over het scala aan eetbare (wilde) planten. We vertellen over de unieke samenwerking die plaatsvindt tussen de vrijwilligers in ons voedselbos. Een voedselbos creëert diversiteit en veerkracht.

De rondleidingen zullen ongeveer om het half uur gelopen worden. Je hoeft je voor deze rondleidingen niet aan te melden. Kijk voor de starttijden op het infobordje, geplaatst bij het grote info bord aan de Van Boendaleweg. Na afloop is een donatie voor het voedselbos natuurlijk altijd welkom!


Workshop Wildplukken

Meer informatie zal in het volgende bericht verschijnen. Wel kunnen we vertellen dat Janneke van Ruijven van Het Dwaalspoor deze workshop zal geven. Van te voren aanmelden is verplicht. Info zie:  Het Dwaalspoor


Muziek

Deze dag wordt opgevrolijkt met country muziek van Los Rancheros. Bekijk dit leuke filmpje op youtube. Hier zien we Danny tussen de koeien in het buitengebied van Vlaardingen (naast het voedselbos). Hou je van mannen met cowboyhoeden? Kom dan naar het oogstfeest!


Gerechten uit de boskeuken

Proef het voedselbos in onze boskeuken! Ter plekke worden in onze robuuste boskeuken weer gerechten klaargemaakt. En tegen een kleine vergoeding verkocht. Dit komt uiteraard ten goede van het voedselbos. Daarmee kunnen we reparaties uitvoeren, of nieuwe planten aanplanten.


Kleine gezellige oogstmarkt  (onder voorbehoud)

De oogsten van het voedselbos zien we met het jaar stijgen. Bij onze verkoopkraam zijn daarom weer producten uit eigen bos te koop. Verder hebben we een oogstmarkt met allerlei bijzondere voedselbos- en lokale producten:  


Het belooft een zeer gezellige dag te worden. Zet hem dus alvast maar in je agenda.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten