Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

vrijdag 9 juli 2021

Voedselbos Rangers in de vakantie


Het is een groot succes. En dan heb ik het over de Voedselbos Rangers. 

Eén keer in de zoveel tijd organiseren Mirjam (van de Snoepjestuin) en Janneke (van Het Dwaalspoor) een dag die bedoeld is voor de voedselboswachters in spe.

Vind jij het leuk om te spelen en te leren van en in de natuur? Dan is ‘De Voedselbos Rangers’ iets voor jou! Je ontdekt net als een Voedselboswachter welke planten en dieren er leven en groeien in het voedselbos en wat hun nut is. Je leert net als een voedselboskok om te koken uit het voedselbos. Er is ook ruimte voor spel en ontspanning.

Deze zomer wordt dat drie keer georganiseerd. En het goede nieuws is dat de deelnamekosten deze keren laag zijn omdat we meedoen met de vakantieactie van het Fonds Schiedam Vlaardingen. Normaal kost deelname aan de Voedselbos Rangers 20 euro, maar deze zomer kun je meedoen voor 5 euro.

Voor de volgende data kun je je opgeven:

  • Donderdag 19 augustus - 10-12 uur (Gezinseditie)
  • Zondag 22 augustus - 10-14 uur
  • Dinsdag 24 augustus - 10-14 uur

Voor alle ouders die stiekem ook Voedselbos Ranger willen worden, grijp nu je kans en kom samen met de kind (4-8 jaar) naar de Voedselbos Ranger Gezinseditie! Dat is alleen op donderdag 19 augustus. (De andere twee keer is alleen voor de kinderen.)

De Gezinseditie

Van 10-12 uur ontdek je samen met de kind welke planten en dieren er allemaal leven in het Voedselbos. We delen de groep in tweeën. Janneke neemt de ene groep mee op wildplukwandeling waarna we samen een wildplukhapje klaarmaken. Mirjam neemt de andere groep mee op een gezellige speurtocht. Halverwege wordt er gewisseld.

Voor wie? Ouders/verzorgers & kinderen tussen de 4-8 jaar oud. Geef bij het inschrijven duidelijk door om hoeveel volwassenen en hoeveel kinderen het gaat. De kosten zijn 5 euro per persoon. Er is plek voor ca. 20 personen.

Opgeven doe je via: info@desnoepjestuin.nl of via info@hetdwaalspoor.nl. Je inschrijving is pas definitief nadat je een bevestigingsmail hebt ontvangen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten