Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

maandag 31 mei 2021

Even voorstellen: Jolien Langejan

We kondigden een tijdje geleden al aan dat we een nieuwe beheerder / coördinator zochten. Inmiddels hebben we die gevonden in de persoon van Jolien Langejan. Jolien neemt de taken over van initiatiefnemer Jeroen Hooijmeijer. Ze gaat de vrijwilligers aansturen en is voortaan het aanspreekpunt als je een activiteit wilt organiseren in het voedselbos. Daarnaast gaat ze ervoor zorgen dat de oogst van het voedselbos wordt verkocht aan onder meer restaurants, cateraars en streekwinkels.

 “Ik ben een jaar of vijf geleden geïnteresseerd geraakt in voedselbossen. In voedsel verbouwen op een manier die gezond is voor mens en natuur. Het is mijn droom om zelf een voedselbos op te zetten, in combinatie met andere vormen van landbouw, en daarom ben ik vorig jaar aan een opleiding begonnen. Voor mij komt de rol van beheerder/ coördinator voor Voedselbos Vlaardingen precies op het goede moment. Ik leer al doende om voedselbosondernemer te worden. Hoe mooi is dat!”

 Ben je – als kok, cateraar of streekwinkel – geïnteresseerd in onze oogst? Of wil je een activiteit organiseren in het voedselbos? Neem dan contact op met Jolien via jolien@voedselbosvlaardingen.nl

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten