Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

zondag 30 mei 2021

Nieuwe delen kruidlaag aangeplant tijdens NL-doet

Ook in Voedselbos Vlaardingen deden we afgelopen vrijdag mee aan de actie NLdoet van het Oranjefonds. Er hadden zich via het Oranjefonds twee vrijwilligers aangemeld en met onze eigen vrijwilligers erbij was er een flinke groep die de handen uit de mouwen heeft gestoken.

Er is rondom de kas een nieuwe kruidlaag aangeplant. Daarin zijn bosaardbei, hosta, malva, duizendblad en daglelies geplant. Verder is er geoogst van onze lisdoddes die we ook wel 'waterprei' zouden kunnen noemen. Je zou het op het eerste gezicht misschien niet zeggen, maar de kern ervan is verwerkbaar tot lekkere gerechten.

Onze eigen Anja heeft samen met Janny een uitstekende lunch verzorgd met producten uit het voedselbos. We aten brandnetelsoep, brood met kiwi- of pruimenjam en paddenstoelenshoarma. De inmiddels befaamde bosloempia's, een hartige taart van zevenblad en een paddenstoelenomelet maakten het compleet. En voor de dorstige mens was er ook rabarber-meidoornbloesemsiroop en rabarber-pruimensiroop. Bovendien werd vanuit het vrijwilligerssteunpunt aanvullend daarop nog een zakje mandarijnen bezorgd om alle vrijwilligers te bedanken voor hun inzet.

Het was een zeer geslaagde en zonovergoten dag die volgend jaar ongetwijfeld weer voor herhaling vatbaar is!

Harde werkers in de kruidentuin

Hosta's die nog geplant moeten worden.

Oogsten van 'waterprei', ook wel lisdodde.

Voorbereidingen in de buitenkeuken

Het bosfornuis

De lunch wordt geserveerd vanuit onze buitenkeuken

De befaamde bosloempia


Geen opmerkingen:

Een reactie posten