Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

zaterdag 22 mei 2021

Doe mee met NLdoet, of een rondleiding. Het kan weer!

rondleiding van voor de anderhalve meter
Goed nieuws! 

We vangen weer aan met activiteiten in het voedselbos. Komende vrijdag is het meteen al raak. Die ochtend doen we mee aan de NLdoet actie van het Oranjefonds. Het plan is om een kruidlaag aan te gaan planten. Er kunnen maximaal 7 personen deelnemen aan deze actie. Bij interesse kun je je aanmelden via de site van NLdoet.

Daarnaast gaan de reguliere rondleidingen ook (eindelijk) weer beginnen. We organiseren deze rondleidingen in groepjes van 6 zodat iedereen in de gelegenheid is de anderhalve meter aan te houden. Per rondleiding kunnen zich 12 mensen inschrijven. Wij zorgen dan voor twee rondleiders. De rondleidingen van februari, maart en april konden eerder dit jaar niet doorgaan. Dus we zijn blij dat de deelnemers die zich hadden ingeschreven nu in mei (en daarna) wel ons voedselbos kunnen komen bezoeken. Daardoor zit de rondleiding van mei al wel vol. Mocht je interesse hebben om zo'n rondleiding te volgen, dan kun je je alvast inschrijven voor de rondleiding in juni of daarna. De volledige planning vind je hier.

De rondleidingen zijn overigens niet gratis, maar we vragen achteraf, aan het einde van de rondleiding, een bedrag te doneren voor wat je de rondleiding waard vond. Op deze manier kunnen zowel mensen die het voedselbos kunnen en willen steunen dat in ruime mate doen, en houden we onze kennis en informatie ook beschikbaar voor mensen met een minder draagkrachtige beurs.

Dus als je het voedselbos een keer met eigen ogen (en oren, en neus) wilt komen ervaren, dan zijn dit in het kort de mogelijkheden die we binnenkort organiseren:

We zijn bezig met nog aanvullende activiteiten voor specifieke doelgroepen. Houd daarom vooral onze site in de gaten als je daarvan op de hoogte wilt blijven.

Wellicht tot ziens!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten