Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

zondag 25 april 2021

Groene Michelinsterren

Niet alleen wij in het voedselbos zijn bezig met duurzaamheid. Gelukkig niet. We ontvangen steeds vaker berichten in onze mailbox van koks, wildplukkers en restauranteigenaren dat ze zoeken naar lokale, duurzame initiatieven waar ze hun producten vandaan kunnen halen. Het voedselbos maakt ze nieuwsgierig naar zo'n vernieuwende samenwerking. En wij staan daar natuurlijk voor open.

We zien het daarom ook als goed nieuws dat de mensen achter de Michelinsterren dit jaar voor het eerst ook groene sterren hebben uitgedeeld. Daarmee onderscheiden zij chefs die zich inzetten voor een duurzame toekomst. Dit eerste jaar waren dat er in Nederland al acht, waaronder de Nieuwe Winkel van chef Emile van der Staak. Hij oogst al een aantal jaar samen met Wouter van Eck in Voedselbos Ketelbroek, nabij Nijmegen. Die samenwerking is voor ons een mooi voorbeeld van hoe het zou kunnen.

Wij streven ook naar zulke samenwerkingen. En met Rotterdam, Delft en Den Haag op een spreekwoordelijke steenworp afstand van ons voedselbos, komen één of meer van dit soort samenwerkingen de komende tijd ongetwijfeld van de grond.

Ben of ken jij een (chef)kok die ook op zoek is naar zo'n samenwerking? Laat dan van je horen en kom vooral een keer kennismaken.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten