Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

donderdag 22 juli 2021

Komende zondag rondleiding, en er zijn nog een paar plekjes


Altijd al een keer een kijkje willen nemen in een voedselbos? Grijp dan komende zondag je kans. Er zijn nog een paar plekjes voor de rondleiding.

Voedselbos Vlaardingen organiseert iedere laatste zondag van de maand een rondleiding voor belangstellenden. Of je nou gewoon nieuwsgierig bent of dat je meer wilt weten omdat je zelf plannen hebt om een voedselbos te starten. Het kan allemaal. Soms komen mensen van heinde en verre om eens in het echt te kunnen zien hoe het bos erbij staat. En wij vinden dat alleen maar leuk.

De rondleiding begint om 15.00 uur en we werken met waardebepaling achteraf. Dat betekent dat de rondleiding niet gratis is, maar dat je zelf achteraf bepaalt wat je het waard vond. Je doneert dat bedrag dan ter plekke bij de rondleider. Op die manier maken we het voor iedereen mogelijk om kennis te nemen van wat een voedselbos nou eigenlijk is.

Er zijn maximaal 12 deelnemers. De rondleidingen worden momenteel gegeven door twee rondleiders zodat we met twee groepjes van zes personen door het bos wandelen. Op die manier kan de anderhalve meter aangehouden worden.

Aanmelden kan via info@voedselbosvlaardingen.nl met opgave van aantal deelnemers en het liefst een telefoonnummer zodat we op de dag zelf ook even contact op kunnen nemen mocht het onverhoopt niet door kunnen gaan (door weersomstandigheden bijv.). Je krijgt altijd een bevestiging per mail teruggestuurd.

We krijgen de laatste tijd ook vaak de vraag of het voor kinderen ook geschikt is. Als kinderen echt geïnteresseerd zijn, kan het wel. Maar de rondleidingen zijn gericht op volwassenen. Voor kinderen worden er andere activiteiten georganiseerd: de Voedselbos Rangers bijvoorbeeld.


Oogstfeest!

Tot slot een save-the-date: op 19 september 2021 organiseren we een oogstfeest. Houd hier de berichtgeving in de gaten, en houd de datum alvast vrij in je agenda. Het is de tweede keer dat we het organiseren. Vorig jaar was het een daverend succes. Het programma is gevuld met rondleidingen, workshops en een klein voedselbosmarktje. 19 september dus.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten