Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

zondag 25 februari 2018

ERGroeit & Reclaim the Seeds geslaagd

Ontwerp van het voedselbos geprojecteerd op de satellietfoto
Gisteren was het dan zover. We stonden vanuit Stichting Voedselbos Vlaardingen met een kraampje op de markt van ERGroeit en Reclaim the Seeds. ERGroeit is al een aantal jaar hét stadslandbouwfestival van Rotterdam en wil uitwisseling van kennis en kunde bevorderen. En Reclaim the Seeds heeft als doel meer mensen betrokken te krijgen bij de strijd voor agrarische biodiversiteit en een robuuste, duurzame voedselproductie. Door de uitwisseling van zeldzame en aparte rassen te stimuleren draagt het project hier direct aan bij. Gisteren bevond Reclaim the Seeds zich dus in Rotterdam. Mocht je deze kans gemist hebben, dan kun je binnenkort naar Fruittuin van West in Amsterdam. Want daar is de volgende editie op 3 en 4 maart. (Wij zijn daar overigens niet aanwezig.)

Voedselbos Vlaardingen deelde een kraam met RFGN: het Rotterdam Forest Garden Netwerk. En we stonden daar vooral om informatie te geven over ons project en de andere projecten van RFGN (zie bijvoorbeeld hun nieuwste project: Voedselbos de Overtuin).

De belangstelling voor onze kraam was groot. Overal kwamen mensen vandaan die zelf met een initiatief bezig waren of wilden starten. En er werden vele vragen gesteld, onder andere:

  • Hoe zijn jullie aan de grond gekomen?
  • Met hoeveel vrijwilligers wordt deze kar getrokken?
  • Wat is de rechtsvorm en waarom hebben jullie daarvoor gekozen?
  • Hoe is het project gefinancierd? 
  • Waar halen jullie je kennis vandaan en welke expertise hebben jullie in huis?
  • Wat doen jullie aan educatie?
  • Zijn jullie ook te bezoeken?

En om maar met het beantwoorden van die laatste vraag te beginnen: Ja, uiteraard zijn we te bezoeken. Vanaf maart starten de rondleidingen op de laatste zondag van de maand weer. Je kunt daar ook al je vragen stellen. Dus als je benieuwd bent naar de beantwoording van de bovenstaande vragen, nodigen we je van harte uit om een rondleiding te bezoeken.

Wie weet tot dan?
Informatie en aanmelding: klik hier.

Als je op de hoogte wil blijven van berichtgeving op deze website, kun je rechts boven in het scherm je emailadres invullen. Na bevestiging van je emailadres, krijg je dan een mailtje bij ieder nieuw bericht. Tenslotte zijn we ook nog te volgen via onze Facebookpagina.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten